Cara CEPAT Kurangkan Kulit Muka Berminyak dan Kecilkan Liang Pori

Rimas sangat bila muka berminyak kan? Tambah pula bila kita berada dalam keadaan tempat yang panas dan bersesak-sesak. Kalau tak pakai make up atau foundation takpe lagi. Tapi kalau pakai bedak, foundation, dan make up sudah tentu nampak muka kita bercapuk-capuk sebab berminyak. Ni nak dekat raya ni, mesti banyak open house nak pergi, nak …

Tanda-Tanda Yang Menunjukkan Anda Wajib Detoks Badan

Apakah makna detoks? Maksud ringkas detoks adalah pembersihan tubuh supaya kita rasa lebih sihat. Maksud sebenar detoks adalah; MEMBUANG RACUN DAN KESEMUA YANG TIDAK BAIK DARIPADA SISTEM TUBUH BADAN KITA.   Apakah perkara yang tidak baik itu?   PEMAKANAN Salah satunya adalah daripada pemakanan kita. Terutama rakyat Malaysia yang suka makanan berminyak, bergoreng dan juga …

Cara Cepat Sembuhkan Luka Bersalin Secara Pembedahan/Caesarian

Bersalin ada dua cara; sama ada secara normal atau pembedahan @ caesarian. Tetapi bersalin secara pembedahan sangat memerlukan penjagaan yang rapi di tempat luka yang dipotong. Kena selalu pastikan tempat luka sentiasa kering supaya tidak menjadi bernanah dan boleh menyebabkan jangkitan kuman.     Tapi perlu diingatkan, mommy yang bersalin secara pembedahan JANGAN sesekali meminum …

DOWNLOAD : Checklist Untuk Suami Ketika Isteri Dalam Pantang

Semakin ramai isteri berpantang sendiri, tanpa mak atau mertua yang tolong jaga. Tapi masa inilah suami memainkan peranan paling penting untuk mengelakkan isteri daripada meroyan atau dapat memulihkan keadaan badan seperti sedia kala. Bukannya isteri tidak mahu berpantang kat kampung, tapi kebanyakkan kerana banyak keadaan yang tidak mengizinkan.     Salah satunya isteri berpantang di …

Cara Hilangkan Kawah Berlekuk di Muka Lelaki

Masalah kawah bulan, kawah berlekuk kat muka ni bukan masalah wanita sahaja. Tapi masalah kaum adam juga. Ada yang jenis tak kisah pun, tak kisah macam mana keadaan muka, sampai jerawat nanah besar-besar penuh kat muka. Kadang yang tengok pun geli. Bukan apa. Kita sepatutnya mementingkan kebersihan kan?     Kalau setakat baju kemeja kemas, …

Cara Hilangkan Parut Jerawat Berlubang Dengan Cepat dan Berkesan

Sikap suka memicit jerawat yang timbul kadang-kadang menyebabkan parut jerawat itu semakin teruk. Dan kesan jangka masa panjang nya adalah parut jerawat tersebut menjadi berlubang. Sama ada lelaki atau perempuan, masalah ini biasanya timbul jika anda seorang pemicit jerawat yang tegar.   Perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan kecantikan. Sebijik jerawat yang timbul pun boleh …

Sabun Mandian Bayi untuk Kulit Sensitif

Bayi yang baru dilahirkan biasanya kulit mereka sangat sensitif. Ada yang tidak boleh menggunakan sabun mandian kerana ekzema. Bayi yang ekzema jika menggunakan sebarang sabun mandian mungkin akan menyebabkan kulit menjadi lebih teruk.   Namun, ada juga bayi yang tidak mengalami masalah ekzema tetapi bila menggunakan sabun mandian akan menyebabkan kulit menjadi kering dan gatal-gatal. …