Rahsia Kekal Muda

Sharing is caring!

Cantik dan kekal muda adalah menjadi satu kebiasaan di kalangan perempuan, termasuklah saya sendiri. Tambahan pula dah kahwin dan saya dah beranak dua. Mestilah nak maintain cantik dan kekal muda kan. Tambah2 lagi biasa kalau perempuan banyak kali bersalin makin cepat tua dan makin letih sebab nak uruskan keluarga kan? Meh saya kongsikan rahsia kekal muda saya.hehhehe 
Sebelum itu, saya sediakan sedikit info mengenai asid amino.
Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Asid amino bertindak seperti rawatan pemulihan dari dalam. Ini disahkan oleh pelbagai kajian yang menekankan kepentingan asid amino perlu menjaga rambut yang sihat dan kulit yang halus.

 Nutrien asid amino merupakan bekalan untuk menyuburkan kulit, rambut dan kuku dari dalam badan. Prosedur ini menguatkan tisu perantara dan menyimpan kulit yang licin dan elastik, firma kuku dan rambut yang kuat.

Creatine memainkan peranan yang penting untuk kulit yang sihat. Ia dihasilkan daripada asid amino arginine dan methionine, yang seterusnya sebahagian daripada carnitine. Creatine didapati secara semula jadi dalam badan dan amat penting untuk metabolisme tenaga sel-sel. 

Seseorang yang mempunyai berat sekitar 70 kg mempunyai kira-kira 120g creatine dalam badan mereka, terutamanya tertumpu dalam tisu dan sel-sel dengan perolehan yang tinggi tenaga seperti otot, otak atau sel-sel imun. 

Kulit, yang merupakan organ terbesar, memerlukan creatine untuk menjalankan fungsinya dengan berkesan. Creatine menyediakan sel-sel dengan tenaga dan dengan itu menyokong pertumbuhan semula tisu penghubung, sel-sel dan metabolisme kulit.

Semakin kita berusia, pembahagian sel melambatkan dan bukannya setiap 28 hari akan tetapi sel-sel hanya diperbaharui setiap 30 hingga 40 hari (dari usia 40 ke atas). Ini mengurangkan bilangan sel-sel baru yang diperlukan untuk penampilan yang muda. Bilangan yang menyokong gentian dalam tisu-kolagen dan elastin – sudah mula berkurangan dari berumur 25.

 Perhimpunan dan degradasi proses berterusan yang beralih sehingga lebih banyak sel dipecahkan daripada yang dihasilkan. Sinar UV, radikal bebas dan sebatian oksigen agresif juga merosakkan kulit, menyebabkan tisu menjadi lemah, kulit kurang anjal dan kedutan terbentuk.

Apabila asid amino arginine dan carnitine membentuk creatine, fungsi kulit semulajadi disokong dan sel-sel dirangsang untuk menghasilkan kolagen dan elastin. Sel-sel yang dibekalkan dengan creatine mampu membaiki DNA yang rosak. 

Tambahan pula, creatine boleh melindungi sel-sel daripada bahan-bahan berbahaya oleh sekitar mereka dengan filem air. Ini membolehkan kulit untuk menambah kelembapan yang hilang. Kepentingan creatine untuk pembentukan kolagen juga menonjol. Protein endogen ini membentuk serat, melindungi tisu penghubung dan bertanggungjawab untuk kulit firma dan ligamen yang kukuh, tendon dan tulang rawan. 

Paling penting, kolagen meningkatkan keupayaan untuk menyimpan air pada kulit. Creatine merangsang pengeluaran kolagen dalaman. Ini membolehkan kulit untuk menyambung lebih kelembapan, menjadi lebih tebal dan mempunyai penampilan yang licin, segar dan bebas kedut.

Oleh itu, bagi saya pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee adalah Rahsia Kekal Muda saya untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Nak try rahsia kekal muda saya?

Boleh hubungi saya
Hanim 0179752684
COD Area: Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Alam Budiman U10
Penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan poslaju.
Oopss..lupa pulak… Promosi bulan Mac 2014 ni sedang berlangsung
BELI 6 FREE 1 ESP
Satu ESP bernilai RM 150-retail price dapat FREE
FREE MEMBERSHIP yang disertakan dengan starter kit.
Cash BONUS lagi..
Apa???Banyak sangat 6 tong ESP?
No worries..
pakat dengan kawan2 sedara mara yang nak kekal muda jugak…
jangan menyesal nanti…

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge