Month: April 2014

Cara Hilangkan Lenguh-Lenguh Badan

Bila bangun pagi jer, rasa badan sangat lenguh. Sampai rasa malas nak bangun kan. Bila dah start lenguh badan, malas di pagi hari, semua kerja susah nak menjadi kan? Lenguh-lenguh badan di kalangan ibu yang hamil dan juga ibu yang menyusu badan juga selalu berlaku. Kenapa? Ini kerana badan kekurangan KALSIUM. Yap, kalsium.  CUba cek …

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …

Simptom Penyakit Kencing Manis atau Diabetis

Adakah anda berasa loya, lemah, dan dahaga berlebihan; membuang air kecil  sangat kerap; mengalami sakit perut? Adakah anda bernafas lebih mendalam dan cepat daripada biasa? Adakah  anda pernah mengalami keadaan tiba-tiba lemah atau pengsan; mengalami denyutan jantung pesat, menggeletar, dan peluh berlebihan; dan rasa cepat marah, lapar, atau tiba-tiba mengantuk. Itu adalah SIMPTOM atau TANDA Tanda AWAL anda …