Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

Sharing is caring!

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!!
Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi saya lain sket..saya tak ambil ubat yang doktor bagi tu..saya bagitau doktor saya nak ambil SET PREGNANT SHAKLEE..terus doktor bagitau OK GOOD!!
heheh…doktor pun ada yang setuju dengan produk SHAKLEE ni kan.

Antara vitamin SHAKLEE yang boleh diambil semasa hamil ialah

BCOMPLEX
Bcomplex shaklee dilengkapi dengan acid folik yang bagus untuk perkembangan saraf bayi dan juga anda. Sebab itulah kita digalakkan mengambil BCOMPLEX Shaklee ini walaupun tidak hamil kerana ia menjaga perkembangan saraf kita. Satu botol Bcomplex mengandungi 120 biji tablet dan untuk 4 bulan.

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500 mg
Vitamin C Shaklee ini membantu meningkatkan sistem imun untuk menghalang ibu dan bayi daripada demam batuk dan selsema. KEistimewaan VItamin C shaklee ini ialah ia mempunyai sistem penyerapan berterusan dengan melepaskan vitamin C secara berterusan selama 5 jam. Satu jam bersamaan 1 1/2 biji oren. satu tablet Vitamin C bersamaan 7 1/2 biji oren. Satu botol mempunyai 180 biji tablet untuk 6 bulan..

VITALEA (IRON FORMULA)
Multivitamin & multimineral Shaklee ini lebih dikenali sebagai VITALEA Shaklee yang mempunyai sifat IRON FORMULA. Ibu hamil digalakkan mengambil IRON FORMULA untuk mengekalkan dan meninggikan tahap hemoglobin dalam darah. Sekiranya anda mempunyai tahap hb yang rendah iaitu dibawah 11 anda disarankan untuk mengambil IRON FORMULA. Saya ambil VITALEA shaklee untuk kekalkan hb darah menjadi 13.hehe..itulah rahsia saya.kalau hb rendah kita akan mula rasa pening dan mungkin akan pitam. Satu botol VITALEA ada 120 tablet untuk 4 bulan..

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Ini adalah produk shaklee yang paling glamer dan famous dikalangan ibu2 hamil. bukan setakat ibu hamil, ibu menyusu, ibu yang dalam pantang pun boleh ambil. yang paling best hampir semua orang boleh ambil ESP ni.
ESP ni seperti namanya memberi kita tenaga. Anda nak ke semasa hamil tapi lembik jer? tak bertenaga.Masuk jer tengahari tenaga dah nak habis dah. Tapi dengan ESP tiada lagi masalah macam tu. Macam saya WAHM yang menguruskan 2 orang anak lelaki, seorang nak masuk 3 tahun, yang kecik nak masuk 3 bulan. Masa mengandung anak ke 2, nak handle anak 1st yang mase tu baru 2 thn…fuyooo…
pening kepala..tapi dengan ESP saya sempat lagi masak, buat house chores tiap2 hari.
Yang paling best anda akan dapat extra bonus dengan ESP..nak tau apa  dia? nantikan entry saya yang seterusnya ya.

OSTEMATRIX aka KALSIUM
yang ni lagi best…emm memang ambil la..nak tau kenapa? OSTEMATRIX ni memang terkenal sebagai ‘OBAT SAKIT URAT’ shaklee..hehe…kenapa saya bgtau macam tu? sebab telan ostematrix sebelum tidur bangun esoknya konpem rasa badan segar jer..ringan jer..
satu lagi ibu hamil wajib ambil ostematrix ni untuk perkembangan tulang si manja anda. kalau tak makan ostematrix pun si manja anda tetap akan dapat kalsium yang diserap dari anda..TAPI,,, sekiranya kalsium anda tidak diganti dengan segera anda akan cepat mendapat penyakit osteoporosis @ reput tulang..hahhh..sebab tu la ibu2 hamil digalakkan mengambil kalsium secukupnya semasa hamil..banyak lagi kesan kekurangan kalsium….tunggu entry berikutnye yer…

OMEGA GUARD
Omega guard shaklee ini sangat terkenal dengan OmEGA -3 yang sangat penting untuk perkembangan minda si manja anda. Anda nak si manja anda cepat belajar kan? jadi, bermula dari dalam rahim anda perlu berikan yang terbaik untuk si manja anda. tidak terbatas semasa hamil, semasa menyusu badan juga digalakkan mengambil Omega-3. Sekiranya anda mempunyai anak yang sedang bersekolah, belajar di kolej atau universiti, mereka juga digalakkan untuk mengambil Omega Guard supaya cepat memahami pelajaran mereka.

Salah seorang selebriti yang mengambil SET HAMIL shaklee..Leuniey Natasha..isteri kepada APEK TRW. mereka mahukan yang terbaik untuk baby gurl mereka.

Nak dapatkan VITAMIN HAMIL SHAKLEE ini anda boleh hubungi saya di:

SMS / CALL / WhatsApp ; 0179752684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area: Shah Alam, Jalan kebun, Kota Kemuning, Alam Budiman U10, Johan Setia

Penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge