Kenapa Tak Kurus Selepas Ambil Set SIimming Shaklee??

Sharing is caring!

Tengok tajuk pun macam Set Slimming Shaklee ni tak berkesan kan?? Ye betul. Mungkin tak berkesan TAPI kalau tak kena cara nya dan juga life style orang yang berkenaan. Macam mana pulak life style ni kan? Tapi sebelum ni saya tunjukkan produk apa yang ada dalam Set Slimming Shaklee atau Shape Up Program.



Set Slimming Shaklee atau Shape Up program ni terdiri daripada 4 produk:

1. CINCH SHAKE yang mempunyai 3 jenis rasa – Vanilla Flavor, Chocolate Flavor, Cafe Latte Flavor.
    Cinch Shake ini adalah minuman yang lazat dan berkhasiat untuk menggantikan sarapan atau makan tengahari. Yang menariknya, ia mempunyai 24 gm protein yang mampu menjadikankan anda kenyang dan bertenaga. Ia juga berfungsi untuk memelihara otot anda.

2. CINCH ENERGY TEA MIX
    Seperti namanya, minuman cinch tea ini adalah untk meningkatkan tenaga anda seharian. Atau senang cite meningkatkan metabolisme badan. Cinch tea ini boleh diminum dengan air panas atau air sejuk. Ia mempunyai Taurina yang berfungsi untuk meningkatkan tenaga, kecergasan badan dan mengekalkan kecergasan tubuh.

3. LECITHIN 
    Berfungsi sebagai pemecah lemak dan kolestrol. Ia bertindak sebagai “pembersih” salur darah dan juga pembakar lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

4. HERBLAX
  MErangsang usus untuk mempercepatkan proses perkumuhan secara lembut dan lebih dikenali sebagai JULAP SEMUlajadi.
 Kenapa kita perlu untuk membersihkan usus kita?
Supaya segala jenis vitamin dan nutrien yang diambil akan dapat diserap untuk kesan yang optimum.


OK. Sekarang kita bincangkan kenapa walaupun ambil set slimming tapi masih tak kurus-kurus?

KOnsep Slimming Shaklee adalah untuk memecahkan lemak bukan pecahkan Otot..hehehe…


1. Anda TIDAK BOLEH NAK BERDISIPLIN setelah mengambil Set Slimming Shaklee.
    Misalnya WAJIB MINUM AIR 3 LITER SEHARI.. 
    Memang kita semua diwajibkan mengambil air sebanyak 3 liter sehari walaupun kita bukan dalam proses        untuk mengurangkan berat badan. Sekiranya air tidak mencukupi, proses perkumuhan akan menjadi lebih     susah.

2. MAKAN MENGIKUT NAFSU.

    Pagi breakfast adalah WAJIB.
    Tengahari boleh ambil CINCH SHAKE sebab memang boleh kenyang lama.
    DINNER kalau boleh seawal jam 6 petang.
     Finally, SUPPER kul 12 tgh malam pergi makan nasik. Alamak ni sudah lari tajuk. Macam mana nak kurus kalau tengah malam pergi makan nasik. Sebolehnya makan oat sudah memadai.

3. TIDAK BERSENAM.

   Nak kurus tapi malas nak bersenam?? Aduyai..masalah besar ni.. Memang ada ubat kurus kat pasaran yang boleh buat kita kurus tapi tak payah bersenam kan.. Tapi kebanyakan produk tersebut mempunyai racun yang boleh menyekat selera makan kita dan menyebabkan kita kurang makan. Akan tetapi, tanggunglah akibatnya selepas itu. Buah pinggang rosak la, jantung problem la.

 Nak kurus memang la wajib bersenam, tak payah g gym pun takpe. Nak bersenam kat rumah pun boleh. Malu nak bersenam jogging kat rumah. Haaa,,..cara saya bersenam memang senang. Buat jer kerja rumah. Kemas rumah, sapu sampah, bersih kipas, vacuum satu rumah, cuci toilet, Konpem berpeluh sakan.. Try la tak caya. Rumah bersih, kita pun berpeluh dan sihat.Kan dah kira bersenam tu. No more excuses.

Kalo student pulak, cuci2 la umah sewa atau bilik kat kolej tu. Takpun buat amal cuci toilet. Memang dah kira bersenam tu. Jangan ngelat yer..

4. Set slimming ni bergantung pada tuan empunya diri sebenarnya. Ada orang yang rasa kesan die secepat Sebulan dah turun berkilo2.. Ada yang 6 bulan baru menampakkan hasil. Sebab tak semua orang sama keadaan badan dia kan. Sebab tu bila consume Set Slimming Shaklee ni selepas sebulan tak nampak hasil terus nak give up. Jangan GIVE UP sebab tu kita kena Konsisten. Nak kurus untuk SIHAT kan? Nak kurus untuk CAntik Kan??
Ada orang yang BERAT TAK TURUN tapi BADAN NAMPAK lagi SHAPING. Kenapa yer??

OK. Konsep Shaklee adalah BAKAR LEMAK –> BINA OTOT. Bukan makna bina otot macam orang bina badan tu. Bina otot ni macam shaping body anda. Bahagian yang menggeleber tu bertukar jadi otot2 yang boleh menjadikan badan anda nampak lagi shaping.

Ini adalah sebahagian testimoni orang yang betul-betul konsisten untuk menurunkan berat badan.

———————————————————————————————————

Yang penting Konsisten dan Bersenam. Jangan Ngelat yer..
Berminat nak dapatkan Set Slimming Shaklee @ Shape Up Program ini, boleh hubungi saya, Pengedar sah Shaklee Selangor, Shah Alam

Cinch Shake boleh pilih perisa kegemaran anda.
Sekiranya anda menyusu badan, anda digalakkan mengambil ESP

Hanim Ismail
ID 921943
017 – 975 2684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : SHah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Alam Budiman U10, UITM Puncak Perdana
Penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge