Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Sharing is caring!

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat kan?? Tambah pulak bila kita tengah mengandung, dalam berpantang dan juga menyusu badan. Kita sememangnya perlukan supplemen untuk pastikan badan kita mempunyai nutrien yang mencukupi.



Antara supplemen yang disyorkan untuk diambil semasa MENGANDUNG, BERPANTANG dan MENYUSU BADAN adalah:

          • BCOMPLEX
          • VITALEA – multivitamin
          • VITAMIN C
          • OSTEMATRIX
          • ENERGIZING SOY PROTEIN


Ini adalah vitamin asas yang perlu diambil semasa HAMIL, BERPANTANG dan MENYUSU BADAN.

B-COMPLEX mempunyai asid folik yang membantu pembinaan DNA serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang. Selain itu, ia dapat membantu mengurangkan stress dan kemurungan pada ibu. 

VITALEA adalah multivitamin dan multimineral yang merupakan pelengkap nutrisi kepada kita. Selain itu, ia memastikan sel hidup, pertumbuhan rambut, kulit dan kuku serta melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C merupakan Vitamin C yang telah dicipta khas dari Shaklee. Setiap tablet bersamaan dengan 7.5 biji oren dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut setiap jam. Vitamin C sangat membantu untuk mengelakkan anda daripada demam, batuk dan selsema. Vitamin C dapat menyekat pembentukan pigmen yang menjadi penyebab utama jeragat.

OSTEMATRIX merupakan pil kalsium yang dibuat khas dari Shaklee. Bukan tu je, tapi ia juga mempunyai magnesium dan fosforus. Ia penting untuk menguatkan tulang, mengurangkan kekejangan dan kebas-kebas, serta mengurangkan masalah haid. Tambahan ibu yang mengandung, dan menyusu banyak kekurangan kalsium kerana diserap oleh anak untuk pertumbuhan sel tulang dan gigi mereka. Tentu anda tak nak gigi cepat rosak, sakit2 badan, dan cepat reput tulang kan?

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) merupakan makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Ia satu-satunya produk dalam pasaran yang mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. ESP dapat memberikan tenaga berpanjangan kepada anda dan dapat merangsang pembentukan semula kulit, mengurangkan kedutan serta merupakan agen anti-penuaan. banyak khasiat ESP ni yang menjadikan ESP produk terhangat di Malaysia 


Selain itu, tambahan vitamin untuk hamil , berpantang dan menyusu adalah:

        • OMEGA GUARD – IBU HAMIL
        • ZINC COMPLEX – BERPANTANG
        • ALFALFA – MENYUSU BADAN
Omega Guard berfungsi untuk perkembangan otak dan minda bayi semasa dalam kandungan. Ia mempunyai 545 mg EPA : 360 mg DHA

Zinc Complex berfungsi untuk mempercepatkan penyembuhan luka semasa bersalin; sama ada secara normal atau pembedahan

Alfalfa berfungsi sebagai milk booster terbaik untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menjayakan penyusuan eksklusif selama 2 tahun. Ini kerana, hanya susu ibu yang mempunyai ANTIBODI yang tidak dapat diperolehi dalam susu formula. Antibodi penting untuk mengelakkan anak daripada demam, batuk dan selsema.

Penggunaan Setiap Botol Vitamin

BCOMPLEX -> 4 bulan
VITALEA -> 4 bulan
VITA C -> 6 bulan
OSTEMATRIX -> 1 bulan
ESP -> 1 – 2 bulan

OMEGA GUARD -> 3 bulan
ZINC -> 4 bulan
ALFALFA -> 1.5 – 2 bulan

Jimat kan?
Daripada HAMIL boleh guna ketika BERPANTANG dan juga MENYUSU BADAN

Anda Berminat?

Anda boleh hubungi saya, Pengedar Sah Shaklee Selangor, Shah Alam

Hanim Ismail
SMS/ WhatsApp : 0179752684
ID 921943
COD Area : Shah Alam,Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Alam Budiman U10, UITM Puncak perdana
Penghantaran ke Seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan poslaju dan servis kurier GDEX

Sebarang pertanyaan, konsultasi dan cara pengambilan vitamin akan diberikan khas kepada anda.

Atau anda boleh order di sini, Sila KLIK ICON di bawah


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge