Cara Hilangkan Kesan Pen atau Air Milo pada Baju

Sharing is caring!

Ramai isteri2 atau ibu2 yang biasa mengalami masalah ini kan…Baju suami atau diri sendiri terkena dakwat pen atau baju anak2 yang tertumpah air milo.Dengan sabun biasa memang susah nak tanggal..Kalau dah kena terus basuh insya Allah boleh tanggal, tapi kalau masa tu dalam kereta nak sampai rumah pun lambat lagi. Alamatnye memang ada kesan dakwat pen atau kesan milo kat baju kan..Kalu baju gelap ok lagi.. Kalau baju putih,.emmmm sayangnya baju tu kan.

Nak guna CLOROX kalau baju berwarna konpem terus luntur kan.. 

Ada satu cara lagi untuk hilangkan kesan dakwat pen dan milo dengan berkesan. Nak tau?? 



Yang sabun basuh tu tahan lama tau…
Untuk 88 kali cucian. Letak satu scoop dah memadai untuk satu cucian dan sangat wangi…

Basic H pulak memang banyak kegunaan.. Nak buat basuh kereta boleh. nak buat cuci tingkap boleh..
Kalau nak cuci kesan milo atau kesan dakwat pen, campur Basic H  dengan Sabun Basuh Fresh Laundry tu semalaman, esok nye konpem HILANG..best kan?


Kalo rendam dengan CLOROX kemungkinan baju nak rosak adalah sangat tinggi.. Emmm rugi lah kalau baju tu pulak mahal..Kalau baju RM5 boleh la lagi. Kalo kena baju mahal, mesti tensen kan..


Nak try Set Sabun Basuh Ajaib tak…
Pilih2 nak yang mana..

  • Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate
  • Fresh Laundry Concentrate
  • Dish Wash Concentrate
  • Soft Fabric Concentrate
Klik2 jer yer untuk order..
Pilih2 nak yang mane..
Biasanye Basic H dan Fresh Laundry yang menjadi pujaan hati.
Pihak Shaklee yang akan membuat segala urusan pembelian dan penghantaran. 
Yang paling penting, segala maklumat untuk penghantaran hendaklah diisi dengan betul untuk mengelakkan sebarang masalah.
Caj Penghantaran yang dikenakan oleh pihak Shaklee adalah sebanyak RM10 sahaja untuk seberapa banyak produk yang anda mahukan.



Atau boleh hubungi saya untuk sebarang info, Pengedar sah Shaklee Selangor, Shah ALam

Hanim Ismail
017-975 2684
ID 921943
Email: hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area: Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Alam Budiman u10, UITM Puncak Perdana

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge