Cara MUDAH MENGURANGKAN Rasa Loya, Kembung Perut dan Angin ketika Hamil

Sharing is caring!

Jarang sangat ibu – ibu yang hamil tapi tidak mengalami morning sickness atau mabuk semasa hamil. Ada yang loya dan muntah di awal kehamilan. Tapi ada juga yang alaminya sepanjang kehamilan. Saya akan kongsikan cara mudah untuk kurangkan rasa loya, muntah, dan angin berlebihan selepas ini.



Tapi sebelum tu, cuba Bayangkan; kita dah la muntah , loya, pening2 sampai tak lalu nak makan. Kalau lagi teruk, sampai bau makanan pun dah rasa nak muntah. Macam mana nak makan kan? Kalau kita tak makan, macam mana nak berikan khasiat dan nutrisi yang terbaik pada zuriat dalam kandungan kita kan?

Klik sini untuk NUTRISI DAN Supplement untuk Ibu Hamil.

Ibu yang hamil seharusnya menjaga makan,jangan ikut sedap tekak jer.. Semua makanan yang kita tengok mesti rasa nak makan kan.. Macam saya dulu mengandungkan anak ke 2. Terliur bebenor nak makan jambu batu. Akibatnya sakit badan, angin dalam badan. Merana rasanya, tu baru makan sekeping jambu batu.

Yang saya perasan, bila makan seawal pagi memang potensi saya untuk mabuk-mabuk pening2 memang sangat kurang. Bangun pagi terus breakfast. Itu petua saya. Kalau bangun jam 6 pagi tapi breakfast jam 8 pagi; memang senang sangat untuk loya dan pening. Terlalu awal nak breakfast jam 6 pagi??

Apa yang saya ambil adalah ESP sebagai breakfast!!
Kenyang ke ambil ESP sahaja??
Yup sangat kenyang boleh bawa sampai jam 12 tengahari. 
Tak percaya??
Kena la cuba dulu..

Bagi ibu yang bekerja tapi tak sempat nak breakfast, saya cadangkan anda ambil ESP sebagai breakfast di pagi hari.

Bangun jam 5 pagi. Nak siapkan anak2 lagi kan. Ada yang jam 630 pagi dah keluar rumah hantar anak pergi nurseri dan terus pergi kerja. Kadang jam 8 pagi baru nak breakfast. Bila perut dah masuk angin memang pening ler sepanjang hari.

Kalau nak tahu Cara Mudah untuk Hilangkan Mabuk dan Loya semasa mengandung ialah dengan mengambil Peppermint Ginger Plus..

Angin kus-kus, mabuk dan loya akan berkurangan bila ambil Peppermint Ginger ni..
Best sangat.. Time tak mengandung pun boleh ambil. Terutama bila rasa badan berangin jer sampai sakit badan. Tu memang wajib telan.

Kalau mommies berminat nak Peppermint Ginger Plus ni boleh hubungi saya

Hanim Ismail
ID 921943
Whatsapp / sms : 017 9752684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area: Shah Alam, Jalan Kebun, Johan Setia, Kota Kemuning, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana  

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge