Rawat Keputihan semasa Hamil

Sharing is caring!

Keputihan ketika hamil kadang-kadang menjadi masalah kepada ibu hamil kan? Ada yang tidak menghadapi masalah keputihan semasa hamil. Tapi, ada juga yang tiba-tiba mengalami masalah keputihan semasa hamil.

Saya juga mengalami keputihan semasa hamil. Sangat tidak selesa. Terpaksa tukar pantyliner setiap jam. Kalau tidak dirawat keputihan semasa hamil boleh menyebabkan jangkitan kuman. Sebab itulah, kita terpaksa menukar pantyliner sentiasa.

Tapi sampai bila nak kena tukar pantyliner setiap hari. Habis duit untuk beli pantyliner jer. Kalau pakai pantyliner tapi tak tukar pun boleh jadi masalah jugak.

Apa yang saya buat adalah sentiasa minum air masak setiap masa. Sejam lebih kurang 2 gelas air. Satu lagi cara saya buat adalah mengambil Garlic Complex Shaklee. Garlic a.k.a bawang putih ni sangat bagus untuk merawat keputihan semasa hamil. 

Kalau tak mengandung, tapi mengalami keputihan pun boleh ambil Garlic Complex. Tiada masalah keputihan lagi, insya Allah. Kerana, Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik untuk merawat keputihan. Bak orang kata, antibiotik semulajadi.

Kalau nak kunyah Bawang Putih Original pun boleh. Tapi saya tak sanggup..hehehe… Sebab tu saya sanggup telan Garlic Complex Shaklee ni.
Kalau akak- akak, ibu-ibu nak Garlic Complex Shaklee ni, boleh hubungi saya

Hanim Ismail
ID 921943
017-975 2684
FB : Hanim Ismail
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Johan Setia, Kota Kemuning, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana

Konsultasi special punye untuk pelanggan setia saya..

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge