Sakit Gigi? Gusi Bengkak? Apa Perlu Buat?

Sharing is caring!

Sakit gigi akibat gigi berlubang, kemudian jadi gusi bengkak. Siape pernah kena. Boleh share macam mane korang buat nak hilang rasa sakit ni tak. Memang sakit tahap gaban la lebih kurang.



Saya pernah kena dan memang tak nak kena dah kalau boleh. Tak sanggup nak menahan sakit tu. Rasa macam nak marah orang pun ada. Jadi serba tak kena. Nak makan tak boleh. Gusi dah bengkak dan makan bubur pun rasa tak mampu.

Sebelum ni, bila sakit gigi gusi bengkak saya selalu kumur dengan air garam yang pekat dan suam. Masin macam masin air laut. 5 sudu besar garam saya letak..Hahaha.. Tapi sekejap jer hilang bengkak tapi lepas tu sakit lagi.

Kalau pergi jumpe dentist, doctor mesti tak bagi cabut gigi sebab gusi tengah bengkak. Lastly, doctor bagi ubat tahan sakit, ubat surut bengkak dengan antibiotik jer. Tapi doktor surih datang cabut bila bengkak dah surut. Nak menahan sakit tu…emmm.. Nak meroyan rasanya..

Tapi alhamdulillah.. sejak kenal shaklee ni sakit gigi, gusi bengkak memang jarang sangat kena. Rasanya baru sekali kot kena gusi bengkak ni. Sebabnya makan banyak sangat kek cokelat yang manis..Lepas tu tobat dah tak nak makan yang manis-manis..hehe

Bila gusi start rasa lain macam, saya cepat-cepat telan Garlic Complex shaklee. Itulah antibiotik terbaik saya. Sebab tulah, bawang putih banyak digunakan dalam masakan. Lagipun, saya tak sanggup nak telan bawang putih hidup-hidup.. 

Satu lagi yang saya ambil adalah Ostematrix, bukan sekadar kalsium. Kalsium yang kurang boleh cepatkan pereputan gigi yang boleh menyebabkan gigi berlubang. Tambahan pula, saya menyusu badan selama 3 tahun 5 bulan NON STOP. Mana tak kurang kalsium dalam badan saya kan? Sebab itulah saya kena topup setiap hari Kalsium dalam badan.

Siapa yang alami sakit gigi boleh cuba try amek Garlic Complex dan Ostematrix Shaklee.
Boleh hubungi saya, pengedar sah Shaklee

Hanim Ismail
ID 921943
017-9752684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge