Month: December 2015

Petua untuk GIGI PUTIH, SAKIT GIGI

Petua untuk gigi Kuatkan gigi Inginkan gigi yang kuat? Tumbuk sedikit halia dengan garam dan kemudian, campurkan dengan air. Berkumurlah menggunakan campuran air halia tersebut setiap hari. Hasilnya, gigi anda akan menjadi lebih kuat. Sakit geraham bongsu Jika geraham bongsu anda sakit, cubalah petua ini. Ambil sebiji limau nipis dan belah empat. Kemudian, rebus bersama …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

Pentingkah Zat Besi dalam Badan Kita?

Penting ke ZAT BESI dalam badan manusia. Dalam bahasa glamer dia, IRON FORMULA. Sebenarnya Zat besi sangat penting dalam badan kita tau. Sebagai contoh: Anda seorang wanitaSentiasa rasa letihHampir tidak boleh naik tangga even anda cergas. Itu tanda kekurangan zat besi.. Kenapa badan kita perlukan zat besi?Sebab utama adalah untuk mengangkut oksigen ke dalam badan. …

6 JENIS VITAMIN DAN MINERAL PALING PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak zaman sekarang lebih mudah terdedah kepada persekitaran yang kurang memuaskan seperti keadaan jerebu yang menyebabkan mereka mudah jatuh sakit. Pemakanan yang kurang bagus seperti suka makan FAST FOOD, minum air BERKARBONAT @ AIR GAS menyebabkan ramai kanak-kanak dinasihatkan mengambil supplemen tambahan. Adakah anak-anak anda: Suka Makanan FAST FOOD seperti McD, KFC, PIZZA etc? Sangat …

Engineer : Selalu Buat Kerja Luar Sehingga Kulit Muka Menjadi Gelap

Assalamualaikum…Hari ni nak share testimoni produk shaklee yang membantu mencerahkan kulit beliau yang sebelum ni gelap sebab selalu buat kerja2 kat luar. Almaklumlah dah nama engineer kan.. Kena la turun site buat site visit kan. Lama2, kulit jadi hangus dan jadi gelap..   Ni kisah yang sebenarnya..Testimoni yang sebenar.. Alkisahnya akak ni seorang engineer yang …

Cara Mengurangkan Resdung ketika Hamil

Assalamualaikum… Mommy pernah tak rasa Hidung gatal? Asyik bersin? Adoiii tak senang duduk kan bila resdung menyerang semasa hamil? Macam mana nak buat?  Kalau dah sarat hamil dan asyik bersin, mesti kekadang terkucil. Ye idak? Yang tak alami resdung pun semasa hamil boleh terkucil kalo asyik bersin. Ni pulak yang ada resdung. Mesti rimas kan.Apa …