Badan KURUS Berpotensi Untuk KOLESTROL TINGGI??

Sharing is caring!

Assalamualaikum. Sehat tak semua? Ada tak tiba tiba rasa sesak nafas, rasa berat jer dada. Kalau ada rasa macam tu, cuba try cek bacaan kolestrol kat klinik.



Kenapa saya cakap cek kolestrol? Sebab sekarang dah banyak masalah yang berkaitan kolestrol yang boleh menyebabkan KEMATIAN.


Dah banyak kali saya terima berita isteri kematian suami kerana sakit jantung padahal suami baru berusia awal 30 an. Dan fizikal suami tidaklah mempunyai berat badan berlebihan. Even, ramai kawan FB saya pun mempunyai masalah yang sama.


Kolestrol tinggi tidak semestinya berlaku pada orang yang Gemuk. Tapi orang yang kurus pun berpotensi untuk ada bacaan kolestrol yang tinggi. Kenapa ek?


Nak tau kenapa? Tentulah sebab pemakanan seharian kita. Dengan fast food nya, makanan berlemak, segala jenis bagai makanan berunsurkan cheese, cheese kek, pisang cheese, cheesekut lagi. Emmm…banyak lagi la yang mempunyai kolestrol tinggi.


 Meh cek sesetengah makanan berapa banyak kalori die..







Amacam???

Banyak tak kandungan kalori makanan yang kita semua makan hari – hari??

Ye betul…Ade orang cakap wat lek wak pis der… 


Amboiii… Ayat….


Memang ler wak lek wak pis…
Kalo tibe2 kene heart attack trus meninggal boleh lagi wak pis ker..

Cegahlah sebelum parah..


Yang masih muda tu berpada2 lah dalam mengambil makanan..

Makanan berlemak tu kurangkan la..


Macam mana kolestrol tinggi boleh sebabkan sakit jantung?

Al kisahnya begini. Kolestrol menempel kat saluran darah ke jantung. Bila kolestrol ni semakin banyak menempel kat saluran darah sampai boleh BLOCK saluran darah, itu yang sebabkan kita mendapat sakit jantung. Emm.. Kalau dapat dikesan awal takpe jugak kan.

Kalau tibe tibe sakit jantung dan terus collapse, masya Allah.kesian nya.

Ubahlah cara pemakanan dan sentiasalah bersenam.

Ada 2 produk yang berkait rapat dengan kolestrol.

Satu adalah Phytocol ST dan satu lagi adalah Omega Guard.


Phytocol ni bertindak dengan menghalang kolestrol jahat menempel pada saluran darah.
Omega Guard pulak bertindak dengan membakar lemak yang berlebihan dalam badan.

Nanti saya cerita dengan lanjut tentang kolestrol ni dalam next entry.


Kalau yang nak mencuba untuk kurangkan kolestrol boleh hubungi saya pengedar sah shaklee shah alam,


Hanim Ismail
0179752684
ID 921943
Fb: Hanim Ismail
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana


Jangan tunggu lama lama, nanti lama lama anda …………

Sambung ayat sendiri..hehehe

Sayangi lah diri sendiri dan family anda
Jangan sampai terlewat dan menyesal.


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge