Cara Berkesan Kurangkan Kesakitan Akibat Bengkak Susu Bagi Ibu Berpantang

Sharing is caring!

Assalamualaikum…lama saya tak bersiaran dalam blog…emmm…apo nok jadi…hehehe… Meh hari ni saya share macam mane nak kurangkan bengkak susu dengan cepat dan berkesan.

Sape yang pernah kene bengkak susu ni memang tak tertahan rasanya. Fuhhhh….sampai demam urat tau. Saya pun pernah kena… Rasa macam nak nangis rasanya.
Sape yang tak tahu bila dan kenapa boleh kena bengkak susu meh saya story story dulu.
Biasa nya bengkak susu ni terjadi kat ibu yang baru bersalin. Akibat daripada susu yang banyak dan tak dikeluarkan dari payudara.
Tapi ade juga ibu yang dah lama bersalin dan alami bengkak susu. Biasenya sebab ibu itu sendiri memang fully bf ontime dan kekadang terlupa untuk pump kalo bekerja. Dan sebabnya mestilah terlupa bawak pump pegi ofis kan? Hehhe..
Pengalaman saya kena bengkak susu ni mase bersalin anak ke 2. Memang sampai demam urat. Dah la baru bersalin, bengkak susu pulak tu. Pastu siap demam urat. Memang terasa siksa nya.
Masa tu pulak saya kehabisan stok ubat ajaib yang memang saya guna in case terjadi la kejadian bengkak susu ni. Adoiii…menyesal tak beli stok awal dulu.
Akibatnya…. Tanggung la sendiri.
Tapi ade petua untuk kurangkan bengkak susu secara semulajadi menggunakan KUBIS.
Yup…kubis yang kita buat makan tu. 
Cara nya adalah dengan melekapkan sekeping KELOPAK KUBIS pada payudara. Tapi macam leceh la pulak. Sape yang pernah try guna kubis ni, boleh bagi feedback kat comment. Tapi saya tak pernah try sebab macam segan nk letak kat payudara pulak..
Tapi saya paling senang guna ubat ajaib LECITHIN. Yang ni memang menjadi. Dan ramai yang bagi feedback tak boleh tinggal lecithin mase dalam pantang. Sebab sangat sangat membantu untuk kurangkan bengkak susu. 
Tapi ada agenda tersembunyi jugak dalam  lecithin ni tau. Die juga boleh bakar lemak dalam badan kita. Terutama kita yang baru bersalin. Lemak lemak mesti banyak kan. Mesti kita nak body kita kembali ke zaman anak dara kan. Walaupun dah beranak 3 ke 5 orang kan?
Ni lah keistimewaan LECITHIN ni.
Nak jugak try lecithin ni?
Boleh sangat sangat la…
Meh kontek saya…satu botol ada 180 bijik… Murah jer RM52 jer.
Nak lagi MURAH???
Meh join Ahli untuk banyak save duit dan dapat banyak benefit.
Call atau sms atau whatsapp saya, pengedar sah shaklee shah alam 
Hanim Ismail
0179752684
ID 921943
FB : Hanim Ismail
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana
BERITA BAIK untuk uolls semua!!!
Shaklee ada buat promotion untuk pembelian LECITHIN hebat ni tau bulan DISEMBER ni.
Beli 6 LECITHIN dapat FREE 1 botol LECITHIN
ATAU
Beli 2 botol LECITHIN dapat 5% DISKAUN.
Nak beli 1 pun boleh.. Jangan risau..
tapi lagi untung bila jadi ahli dapat harga lagi murah!!!
 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge