Cara Mengurangkan Kolestrol Tinggi Yang BoLeh Akibatkan KEMATIAN

Sharing is caring!

assalamualaikum.. continue topik berkenaan kolestrol tinggi ni lagi yer… Sebenarnya ramai yang mengambil remeh hal berkenaan kolestrol tinggi ni. Mana tak nye, makan makanan yang berlemak jer setiap hari. Malaysia ni pulak memang pemes la dengan makanan yang boleh menggugat nafsu makan kita kan. 


Nasik lemak, cheese kek leleh, pisang cheese, sup gear box… apa lagi yer..
meh kita share lagi makanan yang berkolestrol tinggi ni..

Takde la saya kata tak boleh makan langsung.. Nak makan boleh…tapi berpada pada lah.. Seminggu sekali pun dah OK.. Tapi ni, hari hari duk mengadap cheese kek leleh.. hehehe…
Jangan Marah yer…

apa yang terjadi bila kita makan makanan berkoletsrol ni sebenarnya??

Ok dimudahkan cerita, bila kita asyik sangat makan makanan kaya kolestrol ni, kolestrol ni lama kelamaan die duk menempel kat saluran darah kita..
Sikit – sikit, lama -lama jadi bukit.. kalo ikut pepatah kolestrol, sikit-sikit lama  lama kolestrol block..

Tengok ARTIKEL ni…

Tak semestinya yang dah berumur ada masalah koletsrol tinggi.. Even muda, Even kurus semua masih berpotensi ada massalah bacaan kolestrol tinggi. Nak tau tinggi ke tak bacaan kolestrol kita boleh check kat klinik.


Salur darah kita ni bila penuh dengan kolestrol, dia akan block saluran darah. 
darah tak boleh mengalir ke jantung.

Itu yang menyebabkan sakit jantung, strok dan yang paling teruk adalah KEMATIAN.

Cegahlah sebelum parah yer.

Ni ada testimoni salah seorang ex-Orang Besar shaklee yang telah mengambil Set Kolestrol Tinggi.

Phytocol ni bertindak dengan mencegah kolestrol dari menempel kat salur darah.
Omega Guard ni pulak bertindak dengan membakar kolestrol yang dah ada kat salur darah kita.
Kombinasi yang sangat best sebenarnye ni.
Kalo nak order Set Kolestrol Tinggi ni, boleh hubungi saya, pengedar sah shaklee Shah Alam
Hanim Ismail
ID 921943
017-9752684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan Keun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, UiTM Puncak Perdana, Alam Budiman U10

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge