Cara Mengurangkan Resdung ketika Hamil

Sharing is caring!

Assalamualaikum… Mommy pernah tak rasa Hidung gatal? Asyik bersin? Adoiii tak senang duduk kan bila resdung menyerang semasa hamil? Macam mana nak buat? 



Kalau dah sarat hamil dan asyik bersin, mesti kekadang terkucil. Ye idak? Yang tak alami resdung pun semasa hamil boleh terkucil kalo asyik bersin. Ni pulak yang ada resdung. Mesti rimas kan.


Apa nak buat kalau dah jadi teruk macam tu? Ada ke ubat ke apa2 yang boleh ditelan masa tengah pregnant?


Kalau tengah hamil, saya boleh suggestkan untuk ambil Garlic Complex Shaklee dan juga Sustained Release Vita C Shaklee. Vita C berfungsi untuk kuatkan sistem imun badan kita. 

Garlic ni bagus dan ia bertindak sebagai antibiotik dalam badan kita. Saya lebih rela telan Garlic ni dari makan bawang putih hidup2.. Hehehe…Tak tahan dengan bau die.


Satu lagi, Bcomplex Shaklee… Untuk ape Bconplex ni.. Salah satunya , ia ada asid folik yang memang elok untuk pregnancy kita la… Yang kedua,bcomplex ni memang baguskan untul kurangkan stress kita semasa mengandung.. Tambahan pulak time kite kene serang ngan resdung.. Sampai boleh sakit kepala tau..


3 vitamin ni lah yang boleh membantu melegakan resdung semasa hamil…



 Lagipun, semasa hamil hormon kita memang tak seimbangkan?

 Kalau mommy nak order Set Resdung time hamil ni, boleh hubungi saya, pengedar sah shaklee shah alam


Hanim Ismail
ID 921943
017-9752684
FB : Hanim Ismail
IG : mommy_jual_vitamin
Email: hanim_ismail@yahoo.com.my
COD ARea: Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Alam Budiman, UiTM Puncak Perdana  


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge