Muka SUNBURN teruk Dan LAMA Sampai Malu Nak Keluar Rumah?

Sharing is caring!

Assalamualaikum.
Siapa pernah alami sunburn muka. Saya dulu zaman sekolah menengah dan zaman belajar kat U dulu selalu sunburn muka tau.
Ye lah..kat sekolah kadang ada kena join sukan.
 Kadang main netball, olahraga semua.  Almaklum lah, saya memang jenis minat sukan dan aktif kan. Tapi time hari pertandingan,dari pagi sampai ke petang berjemur last2 sunburn teruk muka.
Tak pun sunburn sebab join kawad kaki badan beruniform atau pun join perkhemahan besar-besaran yang sekolah anjurkan. Muka tak yah cakap la.. legam abis…
Kulit jadi merah macam kena bakar, pedih.. rasa nipis je kulit..macam kulit nak koyak pun ada. Dah la lama.. bukan seharu 2, kadang makan masa sebulan 2 tau sunburn nak hilang. 
Time tu, siap kulit muka nak menggelupas lagi..adoii.. lagi tambah seksa menderita..pedih yang amat.. Dah habis time sekolah, time dah beranak ni pun kene jugak sunburn.
Terutama time g jalan2 makan angin kat pantai. Bahang matahari tu buat sunburn tau. Yang biasa kerja tengah2 panas semua tu, end up akan jadi muka sunburn.
Time dewasa ni memang malu la bila muka sunburn tau. Orang pun tengok semacam je kat kita kan.
Tengok testimoni kat bawah ni. Dia kena sunburn tapi sunburn hilang dan kulit muka jadi normal.tak menggelupas dalam masa seminggu jer. Sebabnya dia amek ESP.
ESP ni elok sangat sebab protein dia dapat repair sel2 yang rosak. Macam sel kulit muka yang rosak akibat sunburn ni, protein yang akan repair dan pulihkan balik sel kulit muka kita.
Kalau ada anak- anak yang kene sunburn sebab bersukan atau join camping ke PLKN ke, bagi je anak minum ESP ni… Kulit insya Allah akan cepat pulih.. pedihhh ooo bila kene sunburn..
Kita pun kalau rasa kulit dah makin kusam,boleh ambil ESP ni jugak,sebab protein yang cukup dalam badan, akan hasilkan kulit yang cantik tau..
Nak ESP ni? Boleh hubungi saya:
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area: Jalan Kebun, kota Kemuning, johan setia, bukit rimau, rimbayu, shah alam

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge