Cara Untuk Tambah Susu Badan yang Boleh Jimatkan Ratusan Ringgit Membeli Susu Formula

Sharing is caring!

Assalamualaikum.. Ada tak mommies yang ada masalah susu merudum? ANak baru 2 bulan tapi susu dah makin kurang? Atau anak dah umur setahun tapi susu makin kurang?
Lagipun, kita baru berniat nak bagi susu badan sepenuhnya sehingga anak 2 tahun. Boleh nampak kan perbezaan anak yang menyusu badan dengan anak yang minum susu formula.

LAgipun bagi anak yang baru lahir ni ibarat FRAGILE tau mommies.. Ye lah, yang baru lahir ni mudah sangat nak kena penyakit. Demam la, batuk la, selsema la… Mana ada ubat yang boleh nak bagi untuk anak bawah 6 bulan kan. Kalau ikut doktor just suruh bagi SUsu BADAN jer..

Kenapa susu badan? Kenapa bukan susu Formula?
Sebab susu badan adalah Satu- satunya Ciptaan Allah kepada WAnita yang mempunyai ANTIBODI untuk disalurkan kepada zuriat kita sendiri. Susu Formula tiada ANTIBODI. Sebab itulah disarankan kepada kita mommies untuk menyusu badan selama 2 tahun. Supaya ANtibodi Anak semakin Kuat dan boleh tangkis serangan sakit demam yang tak berlarutan.

So, bila susu merudum mommies nak buat ape?

Mommies nak STOP menyusukan anak dan bagi susu formula atau Mommies nak usaha untuk banyakkan susu badan?

Kalau mommies nak usaha untuk banyakkan susu badan, alhamdulillah. Bagus untuk mommies dan baby tau..
Mommies pening banyak sangat nak pilih milk booster mana yang berlambak kat pasaran?

Jangan risau. jom..saya bagitau yer..

Saya akan suggestkan Set Menyusu yang sangat Top dalam pasaran sekarang ni tau.

Ada ALFALFA + ESP (Protein Soya)

Yang bestnye dengan set ni bukan jer susu meriah sangat, tapi Efek yang boleh kita nampak kat kulit kita. 

Kulit akan jadi lebih halus tau.. Serius,,, saya tak tipu.. sebab saya sendiri yang minum dan amalkan ESP + Alfalfa ni tau.. Alfalfa ni lagi satu memang terbaik ibarat KACIP FATIMAH moden tau.. Paham2 je la bila fungsi dah macam Kacip Fatimah ni kan.. Hehehe…Tersenyum sorang2 la tu…



Testimoni kat atas ni salah seorang mommies yang guna ESP dan Alfalfa sebagai Milk Booster. Saya sendiri pun sekarang duk minum ESP ni jugak sebab nak menyusu 2 orang anak..Sorang Setahun, sorang lagi nak masuk 3 tahun. Haruslah banyakkan susu badan kan.. Nak supply untuk 2 orang pulak tu..

Mana lagi mahal?

ESP + ALFALFA untuk sebulan atau SUSU FORMULA untuk 2 orang anak untuk sebulan?

Diapers lagikan? AT least boleh JIMAT banyak bila kita menyusu badan kan?

Nak TRY ESP + ALFALFA?

Hubungi saya

WhatsApp : 017 975 2684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD area : Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu, Shah Alam

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge