4 Hingga 7 Hari Je Anak Kena HFMD Dah Sembuh? Mommy Ni Bagi Apa Kat Anak Dia?

Sharing is caring!

Assalamualaikum. Pernah tak mommies dengar tentang HFMD? Ala… yang Penyakit Kaki Tangan dan Mulut tu..(Hand Foot Mouth Disease)
Tau tak yang HFMD tu penyakit berjangkit? Ia boleh berjangkit dari orang lain dan kepada orang lain tau. Sebab tu, bila ada anak yang kene HFMD,anak kene kuarantin tau.
Yang anak hantar nurseri, tak boleh la pergi nurseri selagi tak sembuh sakitnya.
Yang anak sekolah, tak boleh la pergi sekolah tau.
Nanti kesian lak.kat kawan2 anak yang lain. Nanti jangkit pulak kat dieorang..
HFMD ni paling minimum 2 minggu baru nak sembuh..paling lame makan masa sebulan dua tau.. 
Kesian kat kita lagi kan.. kalau kerja nak kene amek cuti. Kalau kita tak kerja pun letih juga sebab anak nak jaga double triple protection tau.. Nati jangkit ngan anak-anak lain pulak..
Ada jugak mommies yang anaknya kena HFMD ni tapi dalam masa 4 hari hingga seminggu je dah makin sembuh anaknya tau.. Nak tau die buat ape?
Dia bagi Nutriferon kat anak dia..
Meh tengok kat bawah ni..
Syukur alhamdulillah bila tengok anak makin sihat kan.. Sebab HFMD ni bila kena je, abis bintik2 air bisa naik kat mulut, tangan dan kaki.. Nak makan pun susah, sakit lak tu. Kalau yang kecik je, mungkin duk nangis je sepanjang hari..
Berikhtiar la.mommies dengan Nutriferon ni.. 
Daripada kita nak duduk lama2 dalam.hospital. mana nak jaga anak yang lain,mana nak fikir pasal Kerja yanh banyak tertangguh lagi. Nutriferon ni ibarat macam panadol sesisi keluarga.
Kalau rasa tak sedap.badan ke, cepat2 amek.nutriferon ni. Boost imun sistem kita cepat2..
Bulan november ni yang paling best untuk grab nuttiferon ni tau.
Sebab ada promosi:
Beli 2 dapat 5% diskaun
AtaU
Beli 6 dapat 1 kotak nutriferon FREE
Nak nutriferon untuk seisi keluarga?
Boleh hubungi saya:
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu, Shah Alam

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge