Cara Mudah Hilangkan Kerak Susu Pada Botol dan Puting Susu Botol

Sharing is caring!

Susah kan nak cuci kerak susu formula kat botol susu dan puting susu botol anak kan? Kadang kalau lambat basuh jenuh pulak nak sental nak bagi keluar kerak susu tu.


Kadang tak keluar kerak susu tu. Dah rendam dengan air panas pun tak jadi. Dah guna berus pun payah gak.

Kalo kat botol susu boleh nampak kesan2 lemak kat botol.susu..melekat kat botol..dah letak air panas guna berus pun payah nak hilang.

Kadang sebulan sekali dah kena tukar puting botol susu.. pernah jugak saya tengok botol susu anak orang lain bertukar kaler sebab lemak.yang payah nak tanggal tu.

Mommies kalo tak cuci betul- betul, lemak2 susu formula yang lama tu boleh buat anak sakit perut tau. Cuba belek botol susu tu, mommies tengok ada tak kesan lemak kat botol tu.. kesian anak tau..

Meh try guna Hand Dish Wash ni tau.. Letak setitis je memang dah berbaloi tau.. Puting dan Botol Susu memang nampak macam baru. Barulah kebersihan botol susu betul- betul terjaga. 

Tadika @ taska memang patut sangat guna ni. Senang dan memudahkan pihak2 penjaga baby dan anak2 untuk mencuci botol susu.


Berbaloi punye la. Boleh klik icon kat bawah untuk order.





Mudah sahaja kan?
Kebersihan botol dan puting susu anak pun konpem terjamin.

 Atau boleh hubungi saya, pengedar shaklee

ID : 921943
WhatsApp /SMS : 017 975 2684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
CoD Area : Jalan Kebun, kota Kemuning, johan setia, bukit rimau, shah Alam, rimbayu

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge