Cara Untuk Mengurangkan Morning / Evening Sickness Yang Meletihkan?

Sharing is caring!

Siapa yang pernah mengandung akan tahu pasal morning / evening sickness ni kan? Tapi…ada jugak yang tak pernah rasa morning sickness ni kan.. tu memang beruntung sangat ler..

Macam saya dulu, masa preknen anak ke 2 je takde sebarang morning sickness @ alahan @ mual@ mabuk2 ni.. tu yang untung nye…hehehe… tapi lagi 2 orang hero time mengandung memang merasa la morning sickness.. time pagi sorang time petang sorang..
Hadooiii…tapi biasa lah kan..dah nama mengandung kan… terima jer la…layan jer la mabuk2 ni kan.. hehehe…
Macam saya kalo morning sickness ni boleh dah trigger dari awal. Bila bangun pagi, dalam setengah jam wajib terus makan heavy breakfast tau. Tak boleh makan sekeping 2 roti.. wajib nasik ke, mee ke mihun ke makan setengah jam selepas bgn. Imagine la bila bangun pagi mana nak.cari nasik kan.. kalo tak makan, memang jawabnye muntah2 mual2.sampai tengahari. 
Sebab tu saya bila.bangun je tido, mesti akan minum dulu ESP, sebab ESP memang akan buat kite kenyang at least sebelum tengahari
 Tapi bila dah mengandung ni, memang kul 8 ke 9 ke dah makan kan…heheh..tu kire alas perut yang paling wajib. Barulah morning sickness time preknen takkan muncul.
Tapi…bila termuncul.morning sickness ni aduyaiii…nak layan muntah sambil.jaga anak ni memang letih la kan.. Sampai berangin- angin badan. Sibuk duk sendawa sepanjang hari.
Time ni saya akan telan PGP – Peppermint Ginger Plus.. memang lepas tu ringan je badan duk buang angin kuskus dalam.badan… tu yang paling senang dan cepat tau…
Ni ada salah satu testimoni yang beliau ambil ESP dan Peppermint Ginger Plus time mual2 ni. Memang berkesan sangat..
Tak larat la.nak melepek.jer satu hari layan morning sickness ni.. mana nak jaga anak, nak masak.lagi..kesian kat anak2 lagi kan..
Kalau mommy ada masalh macam ni, saya suggest sangat amek 2 ni tau..
Kalau berminat, mommy boleh.hubungi saya ye:
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
ID : 921943
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Jalan Kebun, kota kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Shah Alam

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge