Adakah Kulit Flawless Kesan Produk Skincare Bermerkuri?

Sharing is caring!

Sekarang ni boleh dikatakan banyak sangat skincare yang keluar kat pasaran kan? Jenama A, jenama B, jenama C. Nak buat jenama sendiri pun senang jer…ada modal rm15k dah boleh keluarkan produk skincare jenama sendiri.. 
Tapiii…tau tak yang kebanyakannya adalah daripada keluaran satu kilang sahaja. Yang membezakannya adalah kesan keberkesanan nya tau..
Dan kita perlulah extra careful..janganlah asyik nak.kan hasil yang cepat contohnya :
PUTIH DALAM MASA 3 HARI
KURUS DALAM MASA SEMINGGU
Pernah tak terlintas kenapa.kesan putih, kesan kurus boleh secepat itu.
Terutamanya skincare; kebarangkalian cerah dalam masa 3 hari adalah disebabkan kesan merkuri dan titanium dioxide yang ada dalam skincare tersebut.
Macam mana nak kenal produk.skincare terutama krim siang yang ada merkuri ni?
βœ… krim siang berwarna kuning
βœ… berbau wangi @ mempunyai fragrance sebab nak cover bau merkuri yang busuk.

Perlu ingat bahawa krim siang atau pencuci muka yang berbau wangi adalah merbahaya. Dalam talkshow The Doctors, pihak mereka ada memberitahu, day cream dan pencuci muka yang terbaik adalah yang tidak mempunyai fragrance @ tidak berbau wangi.
Niat saya bukan untuk menjatuhkan bisnes orang melayu malaysia, tapi untuk memberi kesedaran kepada pengguna akan kesan penggunaan yang mempunyai merkuri..
Ok..meh cerita bab healing process dulu..
Healing process adalah normal bila kita bertukar kepada skincare yang selamat. Lebih-lebih lagi kalo sebelum.ni kita dah memang guna produk yang ada merkuri. Lagi lama dan teruk untuk healing proses dia tau. Kadang ada yang keluar jerawat halus atau kecik. Itu adalah reaction normal.bila bertukar kepada produk skincare yang lebih selamat. Even guna yang international.produk tapi yang selamat, healing proses nya mungkin akan menjadi begitu jugak..
Sebab itulah, jika kita ingin menggunakan produk skincare yang baru, kita haruslah merehatkan kulit muka selama 3 hari. Maknanya selama 3 hari kita jangan guna sebarang skincare untuk rehatkan kulit. Memadai mencuci muka dengan menggunakan air suam sahaja… selepas 3 hari barulah boleh gunakan produk skincare yang baharu.
Apa kesan jika kita menggunakan produk yang ada merkuri?
Memang lah pada awalnya, segala jenis produk.boleh claim mengatakan produk.yang dijual tidak mempunyai sebarang bahan kimia terlarang terutamanya merkuri. Akan tetapi, selepas setahun,.KKM tarik balik produk tu sebab ada merkuri. Bayangkan dah berapa banyak kulit muka kita disapu bahan merkuri?
Memang lah guna sedikit sahaja sapu kat muka setiap hari kan… tapi kalo lama2 bukan kah banyak amount merkuri yang di sapu pada muka…
Nak tau tak kesan awal penggunaan produk bermerkuri tak?
1. Kulit akan jadi flawless pada awalnya disebabkab hakisan pada lapisan kulit. Jadi, kulit tidak akan keluar jerawat. Muka lagi putih dari tangan.
Semakin lama, kulit akan menjadi rosak, terbakar dan hitam kerana melanin kulit dah dibuang. Ia menjadi risiko yang paling tinggi untuk menjadi kanser kulit apabila terdedah kepada.matahari.
Healing process skincare yang baik ada yang cecah sampai 6 bulan.
Kalau nak cantik cepat boleh lah pakai skincare ada merkuri, 2-3 hari dah flawless. Nak kulit sihat dan bersih cantik selamat, pakai skincare yang selamat dan akan ambil masa sikit untuk cantik.😊😊😊
Nak yang selamat.boleh guna Nutriwhite dan Enfuselle.
Memang dah terbukti selamat dan berkesan. Yang penting tiada bahan kimia yer…
 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge