Cara Kurangkan Sakit Kesan Cucuk Epidural

Sharing is caring!

Ada tak mommy yang pernah amek Suntikan epidural ketika bersalin sama ada bersalin normal atau ceasarian. Biasanya kalau bersalin czer ni, memang doktor akan bagi cucuk epidural sebab nak belah perut nak keluarkan baby.


Tapi ada jugak yang bersalin normal tapi request untuk amek epidural ni jugak (ni saya baru tau,,.ingat hanya untuk czer sahaja). Cuma yang tau nye kalo bersalin normal nak tahan sakit tu, doktor bagi gas tu jer…


Epidural tu sebenarnya kira untuk bagi saraf kat bahagian bawah badan kebas atau tak rasa apa2 sebab doktor nak belah perut time czer tu. Ye lah..bukan belah seinci je…tapi lebih kurang sejengkal.. sanggup ke nak rasa sakit perut kena hiris…tebal perut tu pulak bukan 1cm tau…

Saya yang tak pernah czer ni memang seriau la bila dengar czer…mintak la kalau bersalin tu normal jer… memang tak sakit masa tu, tapi nak kena tanggung lepas tu pulak tu.. Bila amek epidural ni pulak dah macam macam dengar cerita daripada mommies lain..

Ada yang menderita sampai bertahun2 rasa efek epidural tu. Sakit belakang bertahun- tahun, sakit bila buat kerja2 berat.. bertahun2 tau..kadang anak dah besar dah remaja pun efek tu masih terasa lagi.. takut nye bila dengar kan?

Apa mommies buat nak hilangkan rasa sakit epidural ni yer?

Meh tengok akak ni… siapa sanggup tahan sakit…nak urus anak lagi, rela lah die berhabis sikit untuk hilangkan sakit epidural tu..




Memang efek cucuk epidural tu boleh sebabkan badan jadi sakit. Sakit pinggang lah….sakit belakang lah..
Mari lah berikhtiar dulu mommy macam akak ni.. Bila badan dah tak sakit nak buat kerja pun senang… Terutama nak layan anak-anak.. layan suami, nak travel, nak kemas rumah.. semua dah boleh buat macam biasa… siapa yang tak nak kan?

Siapa nak try vivix?

Boleh hubungi saya, pengedar shaklee shah alam- jalan kebun

Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
ID : 921943
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu
Penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan Gdex.

Atau anda boleh membuat pembelian secara online terus kepada pihak Shaklee dengan menekan ikon di bawah ini

 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=2d5c023a11d70ab3e9acdb98d0053fcc

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge