Cara Untuk Sembuhkan Luka Bersalin Caesarian @ Czer dengan Cepat

Sharing is caring!

Siapa yang pernah bersalin dengan kaedah caesarian @ c-sect? Apakah perkara yang paling mengerikan bila bersalin secara czer ni? Dan tahu tak mommy, ada cara untuk pulihkan luka bersalin czer ini dengan cepat?



Haaa…siapa yang bersalin czer ni memang tau lah bagaimana rasa seksa nya lepas operate kan.. Bila dah abis rasa ubat bius @ epidural tu, barulah rasa sakit yang amat kesan belah perut untuk keluarkan baby kan? Memang kalau boleh takde sape nak czer, melainkan terpaksa. 

Orang kata tapi bukan saya kata tau, bersalin czer tak sakit..tak rasa pun sakit contraction kuat tu.. TApiii… bagi saya lah kan, sakit lepas operate tu yang memang sakit.. Saya memang Salute lah mommy yang bersalin czer ni tau.. Sebab mommy lagi terseksa lepas operate sehingga la nak sembuh parut kena belah tu kan.

lagipun bukan potong seinci je..tapi hampir sejengkal…haduuiii..kalo tengok video mommy yang operate czer terasa ngilu doktor belah perut.. mintak2 la kalo mengandung lagi, bersalin cara normal..

Mommy yang bersalin czer, meh share macam mana cara nak duduk, nak bangun, nak jalan, nak mandi, nak poopoo, nak menyusu badan.. sakit ooo

saya yang duk imagine ni pun tak boleh nak pikir macam mana la mommies semua buat tu ye.. sebab kat perut ada bekas kena hiris dengan doktor lagi,,..

Tapi, mommy boleh try usaha untuk pulihkan cepat luka czer tu.. Lagi cepat luka baik, lagi senang nak handle baby kan? lagi pulak kalau dah ada anak lain.. Nak kena uruskan dieorang lagi.. Sebab biasanya semua kan supermommies… Tak sedap kalau suruh orang lain uruskan anak dan family kan. 

Meh tengok mommy yang pernah czer ni… Dia usaha untuk cepat pulihkan tempat czer tu. Lagipun sekarang ni, memang doktor dah larang pengambilan pati gamat @ pati ikan haruan. Pati tu memang boleh sembuhkan luka dengan cepat tapi, efek kat dalam pulak… Nanti usus semua akan melekat dengan kuat macam ada gam.. Dan efek nya kita akan tahu bila next time mengandung dan bersalin lagi.. Bahaya sangat tau.



 Jom mommy try dengan Vivix ni pulak tau. Luka czer cepat sembuh, badan pun lebih sihat.


Nak vivix? Hubungi saya, pengedar shaklee shah alam, jalan kebun

Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
ID : 921943
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu,
Penghantaran PERCUMA ( FREE POSTAGE) ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju @ GDEX
  

Atau mommy boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan ikon di bawah


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge