Month: December 2016

Cara Paling Mudah Untuk Tahu Usus Kita Berfungsi Secara Optimum

Akak- akak, abang – abang, adik – adik tahu tak usus uolls bekerja dengan baik atau tidak? Maknanya adakah berfungsi dengan baik atau sebaliknya.. kenapa usus berkait rapat dengan kesihatan badan? Tahu tak, usus adalah punca segala penyakit.. yup..penyakit.. sebab usus yang kurang berfungsi ni jadikan toksin banyak berkumpul dalam badan.. macam mana nak tau …

AWAS!!! BAHAYA Jika Tangan dan Kaki Pesakit Diabetis Mudah Kebas..Bahaya Tau Kalau Tengah Memandu

Tangan dan kaki kebas? Dan anda adalah seorang yang mengidap kencing manis atau diabetis. Bahaya tau… nak pulak time tu tengah drive ke tengah bawak motor ke.. time tu la kita tak rasa pedal minyak kita tekan tu. Silap2 full tekan pedal minyak lak tu.. Nauzubillah… Kaki dan tangan menjadi kebas. Itu adalah antara komplikasi …

Apa Kesan Merbahaya Apabila Kerap Minum Minuman 3in1?

Pernah tak minum minuman 3in1? Dah berapa lama minum 3in1, berapa banyak sachet 3in1 yang diambil setiap hari? Banyak kajian yang dah dibuat untuk menyedarkan pengguna akan bahaya minuman 3in1. Ibarat kita macam minum gula semata2. Pendedahan jugak banyak dilakukan even disiarkan dalam surat khabar lagi. Hanya menunggu kita sebagai pengguna untuk mengubahnya Yang tak …

Adakah Psoriasis dan Ekzema Penyakit Keturunan? Bolehkan Ia Dirawat?

Apa itu penyakit psoriasis? Yang biasa kita tau, penyakit itu adalah berkaitan dengan kulit kan, macam gatal – gatal kan? Tapi apakah sebenarnya penyakit psoriasis ni? Tengok gambar kat atas tu… itu psoriasis.dah tahap kronik sebab tak dapatkan rawatan seawal mungkin. Akhirnya kulit dah menjadi teruk. Psoriasis ni afalah penyakit radang kulit yang kronik yang …

Adakah Kulit Flawless Kesan Produk Skincare Bermerkuri?

Sekarang ni boleh dikatakan banyak sangat skincare yang keluar kat pasaran kan? Jenama A, jenama B, jenama C. Nak buat jenama sendiri pun senang jer…ada modal rm15k dah boleh keluarkan produk skincare jenama sendiri..  Tapiii…tau tak yang kebanyakannya adalah daripada keluaran satu kilang sahaja. Yang membezakannya adalah kesan keberkesanan nya tau.. Dan kita perlulah extra …

3 Penyebab Utama Pencetus Ekzema Yang Boleh Menyebabkan Kerosakan Kulit Yang Teruk

Masalah ekzema dah menjadi semakin banyak sekarang ni. Dari pada baby yang baru lahir, hinggalah kepada warga emas yang pun kadang memang tak boleh lari daripada masalah eczema ni. Ada yang kena mild eczema, tapi ada juga sehingga kepada severe eczema.. sama ada mild atau severe eczema, ia memang sangat menyakitkan tau .. Almaklumlah, kulit …