Adakah Set Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung Selamat Diambil?

Sharing is caring!

“Tahniah, puan mengandung 4 minggu.”

“TAhniah, puan mengandung 3 bulan.”

Haaa…. saya la tu, masa pregnant anak ke 2 tak tau pun. Sedar2 dah 3 bulan dah baby dalam perut.. Lepas tu, cepat2 saya ambil set shaklee untuk ibu mengandung. Sebab masa anak pertama tu, kulit muka anak teruk kena ekzema.



Set shaklee untuk ibu mengandung ni memang cukup nutrisi untuk ibu dan anak dalam kandungan. Kadang- kadang kita datang loya.tak lalu nak makan sampai 2 hingga 3 bulan. Ada yang tak lalu nak makan sampai lah bersalin. Abis tu, nutrisi dan zat apa yang baby dapat? Sebab baby akan dapat nutrisi dan zat vitamin dari apa yang ibu makan atau ambil seharian. Kalau asyik.loya je pastu tak lalu makan, kesian baby.. Saya syorkan mommy semua ambil set shaklee untuk ibu mengandung ni..


Ada apa dalam set shaklee untuk ibu mengandung ni?

💚ESP (Soy Protein Isolate Powder)💛

BAgi saya, yang ni memang wajib la mommy amek. Sebab kita nak bina sel kita kena amek protein yang cukup. Barulah sel baru akan sentiasa terbentuk. Kalau tak cukup protein, sel-sel baru untuk ibu dan baby dalam kandungan pun tak cukup. Lagipun, nak bina otot yang kuat untuk baby, kita perlu ambil protein yang mencukupi.

 “Minum air soya kat dalam kotak pun  dah ok”

Haa…ni lah yang saya buat masa pregnant anak pertama… Duk pulun minum air soya kotak, air soya yang orang duk jual tepi jalan sebab orang cakap kulit anak akan jadi putih.. Padan muka saya… keluar baby habis ekzema..

“Habis ESP ni bukan soya ke?”

ESP ni NON-GMO soya. Memang tak sama dengan yang jual kat dalam kotak atau tepi jalan tu. Masa pregnant anak kedua, dah tak minum dah soya dalam kotak. Minum ESP je sepanjang pregnant. Masa tu tengah menyusu anak pertama lagi. Finally, kulit Anak kedua, lembut je dan bebas ekzema. MEmang halus sangat kulit dia.. 
SEbab itulah, protein itu penting untuk bina sel-sel baru. dan kulit pun akan jadi halus cantik je.

Satu lagi benefit ESP ni kan, ia buatkan kita sentiasa kenyang, Biasa bila pregnant, rasa lapar je, mesti nak mengunyah je kan,. Ada pulak mommies yang sentiasa loya, nak makan apa2 pun tak lalu. kesian lak kat mommies dengan baby. Bila Amek ESP ni, kita akan rasa kenyang dalam tempoh yang agak lama.. KAlau kita breakfast amek ESP boleh tahan kenyang sampai tengahari jugak. takde la kita rasa nak makan je kan

💚Vitamin C Sustained Release💛

Vitamin C ni pun penting untuk kita ye mommies. Sebab time pregnant, memang hormon tak menentu, KEjap rasa nak demam la… batuk la selsema la..  Dan kita mommies perlu boost up imun kita sepanjang kita mengandung. TAk nak la bila kita mengandung je, terus melepek, takde tenaga, Nanti boss kat ofis pun tau dah peel kita time mengandung, Kita kena cergas sentiasa walaupun dah sarat.

💚Vitalea💛

Kombinasi yang paling best dengan Vitamin C Sustained Release. Sebab Dengan pengambilan Vitalea (Iron Formula) ni boleh meningkatkan bacaan HB darah. Yang memang penting kan, setiap kali kita buat check up kat klinik. MOmmies yang selalu rasa nak pitam, yang HB low, pening je elok sangat amek Vitalea ni dengan Vitamin C. 

💚Omega Guard💛

Perkembangan otak bayi bermula dari dalam kandungan kan? Banyak Iklan sarankan ambil Omega-3  kan? Same jugak dengan produk Shaklee untuk ibu mengandung ni.. Memang sangat-sangat digalakkan ambil Omega Guard ni yang memang sangat penting untuk perkembangan minda baby sejak dalam kandungan lagi.

💚B-Complex💛

Bcomplex Shaklee ni dah memang ada sekali asid folik. Asid folik ni penting untuk kita sebelum kita pregnant lagi. Dan masa pregnant pun mommies kena ambil asid folik ni untuk elakkan spina bifida. Bahaya tau!! sebab ramai mommies yang saya jumpa , cakap malas nak amek asid folic. ..



💚Ostematrix💛

Ostematrix adalah sumber kalsium yang sangat best mommies.. Macam saya ni memang tak suka minum susu putih. Hahah..kesian kan. Nak makan bayam hari hari pun jemu jugak. Last2 telan je siputih ostematrix ni, Kalsium penting untuk kita dan baby, untuk dapatkan tulang dan gigi yang kuat. Mommies tau kan, sepanjang kita pregnant 9 bulan tu, kalsium dari tulang kita diserap untuk baby dalam kandungan. Sebab itu, ada mommies yang ada masalah gigi rosak bila mengandung, Sebab kalsium dalam badan tak cukup dan amek kalsium dari gigi pulak. Mommies nak jadi osteoposis sebelum umor 40 an ke? tak mo kan? 

jangan lupa ambil SET Shaklee untuk ibu mengandung ni yer …

Mommies boleh hubungi saya, pengedar Shaklee shah Alam – jalan kebun:

Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD ARea : Shah Alam , JAlan Kebun, Kota Kemuning, Bukit Rimau, Johan Setia, Bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan kurier.

atau mommies boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge