Cara Menguatkan Ingatan Supaya Mudah Mengingati Formula

Sharing is caring!

Banyak nya benda nak kene setel, tapi kalau tak tulis tak buat reminder ni mesti ada yang terlupa nak buat ni.. Kadang kalau 2 -3 benda yang nak kena beli pun dah tak ingat kalu tak tulis. Haaa…sape ada masalah macam ni.. Tak kira la anak ke, diri sendiri ke suami ke.. Macam mana cara menguatkan ingatan supaya hal2 payah dan penting pun senang nak ingat?




Masa belajar Add Math dulu..mak ai…punye la panjang formula dia..bukan satu tapi berlambak formula nak kena hafal.. bukan Je add Math.. Modern Math punye formula pun berlambak nak kena hafal.

FIzik
Kimia
Biologi lagi dengan fakta beratus ratus nak kena hafal. Rugi sangat masa tu tak kenal lagi benda alah tu..

Cerita lepas kahwen pun lagi lucu. Baru tanye je dah tak ingat..
  

Pernah sekali tu, encik suami call masa dia duk dalam kedai 99 speedmart. Tanya nak beli barang apa.. Pastu bagitau suami belikan pampers, garam dan telur. Sudahnya dia beli Pampers, roti dan aiskrim.. sbb ingat anak2 je masa tu.. tak ingat dah saya suh beli apa.. Haaa.. padahal masa tu dah duk dalam kedai… Sambil tanye pun dah tak ingat dah nak beli apa… Hehehe..Lucu benor la…


Nak tau tak cara menguatkan ingatan?


1. Makan Kismis 

Kita memang dah tau kan kismis tu boleh menguatkan ingatan. tapi macam saya ni kan, kadang lupa nak makan,,heheh…kadang bila makan tak ingat pulak nak berenti buat kudapan pun sodap..

2. Makanan yang mempunyai Omega 3

Yang biasa kita tau, makanan yang mempunyai Omega 3 yang baik adalah ikan. tapi bukan sebarang ikan, Yang terbaik adalah ikan Salmon. Emm…tapi harga la pulak mahal kan… Nak makan Salmon hari2 jadi lauk pun bosan jugak..

Dan saya pilih Omega Guard ni je.. senang. Amek 1-3 bijik sehari dalam botol pastu telan je..

Senang je.. Satu botol berharga rm136. 
 Nak dapatkan harga ahli, boleh JOin AHli dengan kami.


Lepas ni, insya Allah takde lagi adegan lupa dah.. Heheh.. 

Anak yang sekolah tu pun boleh bagi. In fact anak saya yang usia setahun pun saya dah start bagi. Boleh nampak efek dia, bila dia sekarang baru masuk 3 tahun, huruf dan nombor pun dia dah boleh kenal. 

Dan memang Omega 3 dapat membantu anak fokus ketika belajar. 

Anak- anak kat kolej ke universiti ke memang wajib la amek ni. Takde la masalah lupe formula la lupa fakta la time nak jawab exam.



  Kalau berminat, 
Anda boleh dapatkan Omega Guard ini dengan saya, pengedar Shaklee Shah Alam –  Jalan Kebun:

FB : Hanim Ismail
PAge : Love Your Family
 WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan poslaju dan Gdex.


atau anda boleh membeli secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=37ded539a8dbac1aa4b5dc87b7b40556

    



Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge