Cara Mengurangkan Berat Badan Supaya Tampil Cantik Di Hari Perkahwinan

Sharing is caring!

Dalam masa 3 bulan lagi nak kahwin, macam mana ni? Baju tak fitting lagi.. Risau le kang saiz XXL pulak.. Malu weh.. Dah la jadi RAja Sehari time tu. MAcam mana nak kurangkan berat badan ni?? Dulu dah try, dah kurang berat tapi bila start makan nasik balik dah naik berat badan. Pernah tak jadi macam tu. JAdi macam diet Yoyo. Sekejap turun, pastu naik balik berat badan.




OK.. Rules UTAMA nak kurangkan berat badan.
 WAJIB FOLLOW tau. Kan nak slim sikit masa majlis kahwin. Haruslah berkorban sikit

1. STOP Makan makanan dan minuman manis. Ini sangat penting. Sekiranya adik -adik masih makan makanan @ minuman manis, berat badan memang payah untuk turun.Berkorban la sedikit kalau nak slim kan.

2. Minum air masak banyak. Minimum 3 liter sehari. Lagi banyak lagi bagus.

3. Jangan STOP makan nasik. Tapi kurangkan Portion Nasi. Nasik wajib di ambil untuk bekalan karbohidrat yang menjadi sumber tenaga kita seharian. kalau tak amek nasik, memang lembik la seharian. Silap2 boleh pengsan. Takmo la gitu kan.

4. Lebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam menu makanan. Sebagai sumber fiber untuk memudahkan sistem perkumuhan kita.

5. Detoks dahulu usus kita. KEnapa kena detoks? Untuk mencuci usus yang penuh dengan kerak2 lemak yang menempel kat usus. Bila usus dah cuci, segala jenis makanan dan nutrisi yang kita makan akan diserap ke badan kita dengan optimum. Barulah badan kita akan mendapat kesan yang baik bila nutrisi dapat diserap untuk badan kita.



MACAM MANA NAK DETOKS?


Satu cara yang paling senang adalah dengan mengambil HERBLAX. Ia memang berfungsi untuk mencuci usus. Tau tak salah satu cara untuk tahu adakah usus bekerja dengan baik adalah dengan berapa kali kita membuang sehari. Sembelit merupakan tanda usus kita bermasalah. Jika kita tiada masalah sembelit, disarankan untuk kita detoks usus setiap 6 bulan.


Apa yang nak buat selepas detoks usus?

Saya Sarankan anda ambil set kurus shaklee ni. Kenapa? Untuk mudahkan akak-akak adik-adik maintain slim dan TIDAK MENGGELEBER.
takmo la kita kurus esoknya tapi kulit abis menggeleber…haiyooo…
Anda boleh ambil :
1. ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)

Yang ni memang penting untuk pastikan kita kurus tapi tidak menggeleber, Maknanya., kita kurus dan fit tau. Yang best amek ESP ni, kita akan rasa kenyang untuk agak lama. Takde la kita asyik nak makan jer, sikit2 lapar, haaa…tu yang payah tu,,tergugat nafsu makan kan…
2. ALFALFA
Untuk detoks harian usus dan juga untuk ketatkan apa miss V kita.
3. OMEGA GUARD dan LECITHIN
Untuk bakar lemak dan spare tyre kita yang dah lama duk kat situ. Meh buang apa yang patut ye.. Takmo la lemak2 kat situ. Nanti fitting baju pengantin, lemak berbonjol2 bonjol. Memang boleh pakai korset untuk tutup lemak tu. Haaa.. bila malam bersama encik suami abis keluar lemak2 yang kita sembunyi tu.. malu haisshhh…
4. HERBLAX 
wajib untuk detok usus terlebih dahulu.
Hasilnyaaaa:
TADA…

Haaa…tengok testimoni mereka yang konsisten dan semangat untuk kurangkan berat badan.

yang penting memang kulit pun jadi makin berseri dan berat badan pun semakin berkurangan.

Nak kurus jugak?

meh cepat2 hubungi saya ye;

Saya akan guide cara mengambil supplement khas untuk pelanggan saya sahaja.

ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu, Bandar Putera 2
atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=430cbcb0d9dcadb1ca659196202990d4

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge