Nak Tau Tak Apa Vitamin Untuk Kulit Cantik Macam Rita Rudaini Ambik Ni?

Sharing is caring!

Ada ke Vitamin untuk kulit cantik macam Rita Rudaini? Ehh…ada tau.. Beza nya sama ada nak amek atau tak nak je. Dan yang penting kena lah konsisten. Sebabnya vitamin ni bukan ubat. Ia berfungsi untuk menambah baik kandungan nutrisi dalam badan. RIta Rudaini ni memang amek vitamin tau.. Vitamin Shaklee. Sebab tu, kita tengok dia makin cantik jer.. Sebab dalaman cantik, luaran pun cantik jugak.




COntohnya kolagen dalam badan kita memang tesedia ada. CUma ia semakin merosot seiring dengan pertambahan umor. Start umur 25 tahun ke atas, kolagen dalam badan kita semakin berkurangan. Dan kita perlu mengambil Vitamin C untuk penghasilan kolagen dalam badan kita. Dan yang senang, ambil kolagen untuk menambah kolagen dalam badan kita. Tapi… pilih yang betul2 kolagen yang asli.dan bukan yang boleh memudaratkan di masa hadapan. Vitamin C ni juga wajib diambil oleh perokok sebab kandungan vitamin C dalam badan mudah hilang dengan radikel bebas yang hadir kerana menghisap rokok..

Tu baru hal kolagen dan vitamin C tau.


Ni rahsia Rita RUdaini jaga kulit dia tau.


Kan kulit dia cantik. Tak perlu nak make up tebal2. Nak cover jerawat dan parut jerawat.
Dan Rita pilih Shaklee sebab dia tau, produk Shaklee memang terbukti selamat dan ada ujian klinikal serta RnD.

Ha…meh nak cerita tentang Vitamin Untuk Kulit Cantik ni pulak. Banyak tau sebenar nya jenis2 vitamin ni..

Sebab kita ada banyak masalah berkenaan kulit muka, seperti;

Kulit Berjerawat
Jeragat
Parut Hitam Jerawat
Kulit Kusam
Tona Tidak Sekata

Dan vitamin yang sesuai untuk mendapatkan kembali kulit muka yang cantik, seperti;

Vivix
Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.
Bulan Januari ni ada special offer kalau nk try Vivix
Beli 2 dapat FREE MEMBERSHIP worth RM69
FREE POSTAGE RM10.60
CASH REBATE RM36
Collagen Powder
Kolagen adalah protein yang istimewa berbanding minuman protein sebab kandungan & nisbah asid amino yang membina kolagen berbeza dengan protein lain. Asid amino yang membentuk kolagen ialah proline, glycine & hydroxyproline. Ketiga2nya diperlukan dalam kuantiti tertentu untuk membina kolagen.
Kita tahu juga ada part2 tertentu dalam badan kita yang tinggi kandungan kolagen, contohnya kulit, mata, rambut, kuku, sendi dan otot. Jadi, suplemen kolagen dia lebih spesifik membina bahagian2 ni.
ESP ( Soy Protein Isolate Powder)
minuman protein macam ESP membekalkan asid amino untuk keperluan seluruh badan. Dengan hormonnya, dengan protein yang mengangkut bahan2 & untuk pembinaan sel lain.
Pendek kata, kalau asid amino daripada ESP tu ibarat bata, kolagen ibarat simen yang melekatkannya. Fungsinya lebih spesifik. Kalau bata tu, mungkin buat dinding, lantai & sebagainya.
Vitamin E
Sesuai untuk atasi kulit Kering dan mempunyai kandungan aktioksidan yang tinggi
Vitamin C
Sesuai untuk hasilkan kolagen yang sangat diperlukan oleh badan dan untuk atasi masalah kulit kusam
GLA Complex
GLA ialah asid lemak omega-6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandin – bahan yang berperanan untuk mengawal atur pelbagai proses dalaman tubuh. Selain minyak biji bunga matahari sebagai sumber asid lemak Omega-6, produk ini juga diperkaya dengan vitamin E


Cakap gebang-gebang kalo takde bukti pun tak best jugak kan?

meh tengok cni…


Ni baru sebahagian tau testimoni yang ambil vitamin untuk kulit cantik ni tau. Efek yang dapat sangat sangat osem…

bila lagi nak try vivix kalau bukan sekarang…
Moh vivix la kita..

Beli 1 : Rm475

Beli 2 : RM 7**

Tapi dapat lagi FREE MEMBERSHIP berharga RM69
FREE POSTAGE berharga rm10.60
CASH REBATE RM 36

Beli 6 dapat FREE 1 Botol VIVIX lagi : Total RM 24**

FREE MEMBERSHIP berharga RM69
FREE POSTAGE berharga rm10.60
CASH REBATE RM 1**

boleh hubungi saya ; pengedar shaklee jalan kebun – shah alam untuk sebarang info dan pembelian;

Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.

Atau Mommies boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah



Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge