Risau Jatuh Terlentang Kerana Licin Ketika Cuci Toilet? Ini Boleh Membantu Anda

Sharing is caring!

Haa…siapa yang risau jatuh terlentang ketika cuci toilet. Hakak ni dah berapa kali dah nyaris jatuh terlentang time cuci toilet. Mujur la toilet bukan jenis yang Hotel punye yang besar2 tu. OOiii…risau le hakak nanti tak sempat nak berpaut. Kadang sempat gak bepaut kat pili air, kat sink la.. Tapi tu la,..risau kan.. Nak pulak kalau kita tengah preknen..


Yang jadi double triple risau kalau anak-anak duk mandi dalam bilik air pastu jatuh sebab licin. Bukannya, kita tak cuci toilet sebulan.. No no no..tapi sebab sabun yang kita guna untuk mandi tu boleh buat lantai jadi licin. Tambah pulak yang jenis GEL. Memang boleh rasa lantai jadi licin.

“Tengah Preknen pun nak basuh toilet ke?”

haaa…akak ni bukan setakat basuh toilet, angkat, alih perabut time preknen pun akak buat tau. Sebab tak biasa la duduk saja2 tak buat kerja rumah. 
Takkan nak suruh suami je buat semua kerja-kerja yang kita boleh buat tu. Suami pun kerja kadang balik tengah malam. Esok paginya dah pergi kerja balik. Bila masa pulak suami nak tolong cuci toilet tu?

Lagipun, time preknen suka bust kerja2 macam tu, biar mudah sket bersalin orang kata. Tapi jangan pulak sampai memudaratkan diri.

Ha…yang ada anak dara ke anak bujang teruna yang dah besar tu elok la suruh dieorang yang tolong cuci toilet tu. GUna benda alah ni memang bagus tau.

DUlu akak guna CLorox tau nak cuci lantai , nak bagi hilang kerak daki kat lantai..
Tapi bau clorox tu boleh buat akak pengsan dalam toilet.. Yup Betul…
sampai kan hakak pakai kain tebal tutup hidung sebab tak nak bagi sedut udara yang penuh dengan bau clorox tu.. Mau tak pengsan?

Kadang Clorox yang ada tu terpercik kat kaki time tengah cuci.. adu Meraung kejap sebab panas sangat. Macam kena asid. Sangat tak friendly kan clorox ni..

LEpas tu, guna lah dia ni..


Dan bau Dia sangat best dan tak teruk sampai tak boleh nak bernafas macam clorox.
Daki2 hitam kat lantai dan dinding mudah sangat hilang.
Dan yang PALING PENTING, lantai tak jadi licin@ slippery dan kita tak akan jatuh time tengah cuci toilet tu..

BEst sangat…



Yang best, Basic H ni pun boleh buat untuk mop lantai mozek tau. Tak payah bilas pun..


Nak try jugak Basic- H ni?

Mommies boleh hubungi saya ; pengedar shaklee jalan kebun – shah alam untuk sebarang info dan pembelian;

Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.

Atau Mommies boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge