Tips Supaya Cepat Hamil Yang Wajib Suami Isteri Ambil Tahu

Sharing is caring!

Lepas kahwen, kebanyakkan pasangan pengantin memang terus excited nak ada baby kan? Siapa la yang tak nak baby? Kalau boleh ,hari ni kahwen, esok terus nak preknen kan? Hehhe.. Siapa nak tips supaya cepat hamil?

Tapi ada juga yang dah lama kahwin tapi belum ada rezeki baby lagi. Jangan risau, semuanya Allah dah tentukan, Tapi..kita pun kena lah usaha juga tau. Jangan duk tunggu saja. Usaha kat sini, maknanya jika kesihatan kita tidak memuaskan, upgrade dulu kesihatan kita.

Meh nak share tips supaya cepat hamil kat sini:

✔  jaga pemakanan. Ambil makanan yang sihat dan seimbang tapi kurangkan makanan fastfood dan processed food seperti nugget, jajan etc.
✔ make sure, BMI berada dalam range normal. (Ada sesetengah orang, bila jumpa pakar , Doctor suruh kurangkan berat badan kerana ia mengganggu kesuburan dan proses kehamilan)
✔kurangkan minuman manis, banyakkan minum air masak
✔ jangan makan makanan tajam seperti nenas, air tebu, makanan yang pedas2, durian
✔ ambil acid folic sebagai persediaan untuk hamil.
✔elakkan stress, kerana stress boleh mengganggu hormon dan kesuburan kita


Tips untuk si suami:

✔ kurangkan @ berhenti merokok kerana ia boleh mengganggu kualiti sperma yang baik 
✔ jangan mandi dengan air panas
✔ banyakkan rehat
✔ amalkan vita E untuk penghasilan sperma yang berkualiti tinggi

Ni antara tips supaya cepat hamil yang perlu kita amalkan suami isteri. Siapa yang tak nak baby kan?

Nanti ada la yang duk sibuk tanya, tak mengandung lagi ke?
Bosan kan dengar?

Yang penting kita usaha kan?
Selebihnya kita serahkan pada Allah swt dan berdoalah kepada Yang Maha Pemberi untuk cepat2 beri rezeki baby kat kita.

Boleh try Bcomplex yang lengkap dengan Asid Folic ni sebagai persediaan untuk hamil dan memang elok untuk kurangkan stress

Serta GLA complex untuk baiki hormon dan betulkan haid yang tidak lancar.

Dan juga Vita E untuk penghasilan sperma yang berkualiti


Dan jangan lupa Vivix untuk berhenti merokok

Sebarang info dan pertanyaan, boleh hubungi saya

WhatsApp / SMS : 017 975 2684
Id : 921943
COd area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan setia, Bukit rimau, rimbayu, Bandar Putera 2

Atau anda boleh buat pembelian secara online terus melalui website shaklee dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=cb0dfa84f66dc1d66825f5aa726cbf55

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge