Cara Cepat Mengurangkan Ekzema untuk Bayi dan Orang Dewasa

Sharing is caring!

Siapa menderita ekzema kat sini? Ada tak? Saya dulu teruk jugak ekzema tau… Tapi ekzema saya sebahagian tempat je,, Kat lengan jer… Tak melarat kat bahagian badan lain. Apa yang anda semua buat untuk kurangkan sakit ekzema tu? Atau ekzema semakin melarat? Dah berapa lama ada ekzema tu?





Apa jadi kat lengan saya kat tempat ekzema tu? Ok gini… Saya memang tak boleh kena atau duduk tempat panas. Sebab sampai satu tahap, ekzema tu akan trigger dan jadi makin gatal dan bila dah gatal, sorilah, Tangan memang tak boleh tahan nak menggaru. Sampai berdarah-darah syioknye duk garu tu. Tak kisah la apa jadi, sebab nak hilangkan rasa gatal tu. Bila dah start berdarah mula la menyesal. 

Tapi, baru ni tengok yang baby tu menggaru2 gatal sampai berdarah-darah dalam diapers dia. Eh…bukan anak saya, tapi anak orang lain kat Shah Alam tu.. Kesiannya,..Kita takpe la…Kalau budak-budak lagi, baby lagi memang kesian sangat diaorang tahan pedih sakit. Bila dah luka, kena air lagi la sakit.

Macam saya tak boleh nak makan seafood, terutama Ketam dan udang. Haaa.. tu memang cari nahas kalau gatal mulut pergi makan 2 jenis tu. Lepas tu, duk la menggaru.. Padam muka daku ni!!! 

Apa yang boleh kita buat untuk kurangkan gatal-gatal ekzema ni?

1. Jangan berada di kawasan yang panas dan mungkin menyebabkan kita berpeluh.
2. Jaga pemakanan yang boleh trigger ekzema menjadi semakin ganas.
3. Sentiasa minum air masak banyak-banyak untuk lembutkan kulit. 
4. Boleh ambil Vivix dan Krim Herbal Blend untuk sejukkan tempat ekzema.

Baru guna 5 hari vivix dah nampak kesan ekzema tempat yang gatal-gatal dah berkurangan.

Boleh ke kalau baby atau anak kecik yang ambil?

Boleh… Cuma sapukan vivix kat tempat ekzema tu.

Kalau kita yang dewasa ni, ambil satu sudu sehari pun dah memadai.

Takkan la kita nak tengok anak kita menderita sakit ekzema bertahun-tahun, Apa kata invest sikit duit, untuk beli Vivix ni?

Nak order Vivix, boleh hubungi saya:

FB : Hanim Ismail
Page : Love Your Family
ID : 921943
SMS / WhatsAPp: 017 975 2684
COD Area: SHah Alam, Jalan kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, BAndar Putera 2, Rimbayu

Atau nak buat pembelian secara online terus kepada website shaklee dengan menekan icon di bawah

Untuk Lebih penjimatan sehingga 30% anda Digalakkan untuk Menjadi Ahli SHaklee



Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge