Kenapa Ibu HAMIL Dan Ibu MENYUSU Badan Mudah ROSAK GIGI?

Sharing is caring!

Adooiii…sakitnya gigi….Tiap kali mengandung mesti sakit gigi… Sampai gigi pun rosak,. Kalo mengandung 5 kali, samapi 5 batang gigi kena cabut.. Sebab rosak.. Sama kes jugak dengan ibu menyusu tau. Setiap kali menyusu badan, mesti ada gigi yang rosak… Kenapa ibu hamil dan ibu menyusu mudah rosak gigi?


Analoginya Macam ini…

Kita ibu hamil dan ibu menyusu badan ni memang perlukan Kalsium yang Mencukupi. Terutama untuk menampung keperluan kalsium untuk kita, anak dalam kandungan dan juga anak yang kita susukan.
SUmber kalsium dalam badan kita ni kita kena topup. Yup..kita kena topup setiap hari kalsium kita. Badan kita tidak menghasilkan kalsium unless kita topup kalsium dalam badan kita.


Bila kita mengandung, kalsium dalam badan kita yang tersedia ada akan dibahagi 2 (kalau pregnant seorang baby). Kalau pregnant kembar, kalsium dalam badan kita akan dibahagi 3.
Kalau kita tak topup kalsium dalam badan, Kemungkinan untuk Kalsium diambil dari gigi dan tulang untuk keperluan baby dan mommy.  Sama juga dengan ibu menyusu. Kalsium akan diserap dari tulang dan gigi (bila dah tak cukup sangat kalsium) dan disalurkan melalui susu ibu.

Sebab itu bila kita mengandung atau menyusu badan, kita diWAJIBkan untuk mengambil kalsium extra untuk keperluan badan kita sendiri dan juga untuk baby.

Tapi kan…macam saya ni memang tak suka minum susu..Emm..memang tekak tak boleh nak telan. Kacang almond pun sumber kalsium yang elok..

Tapi…Nak kena makan 80 bijik kacang almond SETIAP HARI untuk keperluan kalsium yang mencukupi.. SAnggup???

SAya pilih cara yang paling senang.. Heheheh…

Saya telan OStematrik. Salah satu pil kalsium yang memang terbaik. 
Telan 4 bijik setiap hari untuk kalsium yang  mencukupi untuk kita yang pregnant dan menyusu. 

Barulah gigi tak rosak ketika pregnant dan menyusu..

Sedang elok la, sebab tengah promosi ni..

Buy 2 dapat 5% diskaun (RM 122.85)
Buy 6 dapat 1 FREE ( RM 387.96)

Atau boleh hubungi saya, pengedar shaklee shah alam– jalan kebun;

FB : Hanim Ismail
Page : Love your Family
ID : 921943
WhatsApp /SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan kebun, Kota Kemuning, Bukit Rimau, Johan Setia, Rimbayu,
Bandar Putera 2
 Penghantaran ke seluruh MAlaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.

Atau anda boleh membeli secara online melalui website SHaklee dengan menekan icon dibawah

   
   

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4cfb97d554b8c9d23c91845a500deb03

 Jangan Biar lama2 tau, nanti gigi makin rosak.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge