Cara Cepat Mengurangkan Sakit Belakang Badan Ibu Menyusu

Sharing is caring!

Salah satu masalah ibu menyusu badan adalah sakit pinggang dan juga sakit belakang… Sape yang ada alami masalah ni? Sep sikit….duluuu.. kita sama… tu cite dulu.. sekarang dah semakin berkurangan… Macam mana cara saya kurangkan @ hilangkan masalah sakit belakang akibat menyusu badan ni? Nak tau tak?
Ehh… tapi sebelum tu.. saya nak tau jugak macam.mana posisi mommies menyusu badan. Ada yang duduk bersila sambil menyusu.. ada yang sambil baring..  Orang tua- tua selalu pesan kalo nak posture badan elok, menyusu sambil duduk… duduk tegak tau… 
Tapi tak larat saya nak duduk.  Tengah tengah2 malam lagi la… tak kuasa nak duduk.. lagipun anak dah besar.. umor dah setahun lebih.. menyusu sambil baring je… Masa anak bawah 6 bulan memang menyusu sambil duduk..heheh.. 
Tapi..lama-lama duduk, lama-lama menyusu sambil baring, menyusu sambil mengiring memang akan buat sakit belakang… ye lah kan.. bukan nya 5 minit anak menyusu.. biasanya setengah jam – sejam.. Kalau time anak merengek sebab demam, sejam – 2 jam duk menyusu…Lenguhhhh sangatttttt..
Nak buat macam mana? Takkan nak panggil tukang urut seminggu sekali untuk.urut badan. Sekali urut pun minimum 50.hinggit… Emmm… nanti sakit lagi…
Cara saya adalah ambil pil kalsium yang ada magnesium dan vitamin D ni..
Calcium dengan magnesium dan Vitamin D ni memang terbaik tau… Serius tak tipu… 
Biasa kita yang menyusu badan ni memang tidur tak cukup, tidur tak lena.. Ye dak… 2 jam sekali anak bangun nak menyusu.. Kalau yang tandem nursing macam saya ni, rasa nya sejam sekali bangun menyusu.. Dah la menyusu lama pulak tu.. Menyusu sambil mengiring.. Rasa macam tulang belakang bengkok pun ada jugak.. 
 
Tuuu duluuuu… Tapi sejak dah kenal, guna dan ambil setiap hari ni, memang badan pun tak rasa sangat lenguh tau.. Bangun pagi even tak cukup tidur pun badan masih rasa segar. Tak caya? Memang mommies kena try dulu.. baru boleh tau bestnya ambil Ostematrix ni…
Kalau mommies nak order Ostematrix ni, boleh hubungi saya Hanim Ismail 
WhatsApp / SMs : 017 975 2684
Murah je sebotol ni.. rm61 untuk sebotol.. Tapi rm61 tu harga yang kita bayar untuk badan yang segar setiap hari.. Murah sangat kan? Kalo mengurut pun paling murah rm50.. Tu sekali urut je…seminggu lepas tu sakit lagi.. Emmm…mana lagi mahal?
Yang lagi best, bila ambil Ostematrix ni, masalah memerut lama-lama kat toilet pun dah bukan jadi masalah dah.. maknanya, takde dah masalah duk toilet nak poopoo.. Sekejap je setel masalah poopoo… kira 2 in 1 terus..
 Tapi ada satu lagi benefit amek Ostematrix ni.
Terutama mommies yang kurang minum susu atau tak minum susu, Ostematrix ni kira sumber kalsium yang cukup untuk kita. So, masalah gigi rosak atau sakit gigi semasa penyusuan badan tak jadi masalah.. Macam saya ni memang tak suka minum susu, penyelamat saya adalah Ostematrix ni la..

Best kan??

Cepat2 tau mommies order Ostematrix ni.. Jangan sampai lenguh badan dan sakit belakang efek performance kita sebagai supermom dan sebagai isteri. Kita kena sentiasa fit dan steady layan suami dan anak-anak. Setakat sakit belakang tu kena tolak tepi. eh.. jangan buat tak tau pulak.. CUma ambil je OStematrix ni.

Nak buat pembelian secara online boleh klik icon di bawah ni ye..

COD Area : Shah Alam, jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge