Vitamin Untuk Anak Aktif dan Cergas Dalam Aktiviti Sukan

Sharing is caring!

” Mak.. Letihnya.. Dah la pagi sekolah KAFA, petang sekolah Kebangsaan, Pastu ada pulak aktiviti sukan Kat sekolah” … Pernah tak dengar anak mengadu macam tu… Kesian kan kita dengar. Kita dulu takde la sampai sekolah pagi petang.. Paling lewat kul 2 petang dah balik.. Atau pun sambung tuisyen je… G aktiviti sukan pun Cergas lagi. Sempat lagi Balik rumah mandi makan, baru pergi aktiviti sukan sekolah kan?
Macam mana nak bagi anak supaya lagi aktif dan cergas dalam sukan sekolah?
Zaman sekarang ni memang mementingkan akademik. Tapi jangan pulak kita buat tak endah dengan aktiviti sukan anak kat sekolah. Sebab kita pun kena pastikan akademik dan aktiviti sukan anak seiring. Belajar seharian pun kadang boleh datangkan stress pada anak-anak walaupun baru masuk darjah 1. Sebab itulah, kita kena balance kan dengan aktiviti sukan anak jugak. Boleh la anak-anak release tension. Betul tak?
 Kita pun dulu cenggitu jugak kan? Berkobar-kobar kadang tak sabar nak tunggu aktiviti sukan sekolah kan? Tapi bila anak dah merungut letih nak join aktiviti sukan tu, kita sebagai parents yang prihatin dan bertanggungjawab mestilah membekalkan nutrisi yang penting supaya anak tidak letih dan sentiasa cergas walaupun pada waktu petang. Apa yang boleh disarankan untuk anak-anak?


Vitamin Untuk Anak Sentiasa Aktif Dalam Aktiviti Sukan

 

Mealshakes




Ia mengandungi 19 vitamin dan mineral penting sebab nutrien asas untuk anak-anak yang sedang membesar dan untuk maintain cergas dan sihat. Meashakes merupakan pemakanan serat dan protein terbaik untuk anak-anak dan kaya dengan kalsium untuk tumbesaran anak-anak. Mealshakes juga merupakan pilihan kandungan rendah lemak dan rendah glisemik untuk mengelakkan anak daripada penyakit diabetis.

Performance Drink



Performance Drink sangat sesuai diminum ketika aktiviti sukan. Ia berupaya untuk menghidratkan badan lebih cepat berbanding minum air mineral biasa. Dan ia juga dapat membekalkan tenaga extra semasa aktiviti sukan


B-Complex


Apa kaitan B-Complex ni dengan tenaga? OK.. Bcomplex ni berupaya untuk menukarkan makanan yang anak-anak makan kepada metabolisme untuk penghasilan tenaga. Maknanya, kalau anak-anak dah makan sedap- sedap sebelum tu, jangan lupa berikan anak-anak vitamin B-Complex ni supaya makanan yang dimakan oleh anak-anak akan ditukarkan kepada tenaga..



Tengok artikel kat bawah ni.. makan banyak, tiada aktiviti fizikal, tu punca anak jadi obesiti. Kita yang boleh elakkan semua ni dari berlaku tau. 

Sebab itulah, anak-anak digalakkan ambil vitamin B-Complex supaya dapat menukarkan makanan yang dimakan menjadi tenaga.
Best kan macam tu, Takde la anak-anak lepas makan sedap tertidur kekenyangan, sebaliknya jadi lebih cergas sebab dah ditukarkan kepada tenaga. Barulah anak-anak nak join aktiviti sukan jadi tak lemau kan?



So, macam mana mommies? Better bagi anak vitamin untuk anak jadi lebih cergas untuk join aktiviti sukan ke atau nak anak letih je seharian,.
 Jangan lupa tau, statistik  mengatakan 15% kanak-Kanak Malaysia adalah GEMUK. Jangan jadikan anak anda termasuk dalam statistik tau. 

Sebab ada juga yang mengatakan, 
“Biasalah, time kecik gini gemuk, bila dah besar esok, kurus la anak tu”
Tapi..bila dah gemuk semasa kecil lah yang mengundang penyakit tau. Bila dah besar, makin bertambah penyakitnya. Anda nak anak anda gitu?

Sebagai ibubapa di zaman moden dan lebih bertanggungjawab, kita kena pastikan anak-anak mendapat makanan yang berkhasiat dan juga pastikan “eat clean eat healthy” dan jangan biarkan anak amalkan makanan fastfood setiap masa..

Pastikan juga anak-anak mengambil supplement yang terbaik untuk kesihatan supaya sentiasa sihat dan cergas. Tak best jugak kan, bila anak ada masalah obes dan keupayaan anak untuk join aktiviti fizikal terbatas kan..

Hubungi saya Hanim Ismail untuk sebarang info dan pertanyaan dan pembelian Vitamin untuk Anak sentiasa Cergas dan Aktif dalam Sukan ini. 
Boleh SMS / WhatsApp: 017 975 2684

COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, KOta Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu

Atau penghantaran ke Seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan Perkhidmatan Poslaju dan GDex.

Atau anda boleh membuat pembelian terus secara online dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e24ae1f35e757ae5451d45d8359664a4

 











Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge