Vitamin untuk Anak – Anak Supaya Extra Bijak dan Jarang Demam

Sharing is caring!

Adakah anak – anak seawal usia setahun sudah boleh diberikan supplement atau vitamin? Ada ibu bapa yang kata tak perlu pun, tapi ada yang kata perlu sangat. So, kita macam mana? Perlu ke kita berikan vitamin kat anak- anak supaya lebih sihat dan lebih bijak?

Seawal usia setahun, orang cakap tak payah bagi supplement pun..Sebab kecik lagi, makan pun dah cukup. Ye,betul dan kita pun ada yang ngelat kan. Bagi ikut suka je anak makan ape. Siap ada yang bagi anak makan jajan lagi. Dengan alasan, biarlah anak nak try nanti kalau tak bagi nanti nangis pulak.. Opppsss.. kalau macam.tu elok lagi kalo bagi anak makan.vitamin kan?
Bagus kalau dapat berikan anak vitamin semasa merek tengah membesar. Saya tau sebab kadang kita pun takde masa yang untuk jaga anak depan mata kita, makanan dia. Tambah pulak kalau yang dah masuk sekolah rendah. Ada je jajan yang dijual. Bukan dalam kawasan sekolah. Tapi kat luar pagar sekolah. Kadang anak teringin dan kita pun beli kan? Sebab tu saya syorkan sangat kita sebagai ibu bapa yang ada EXTRA tanggungjawab ni berikan vitamin untuk anak-anak supaya mereka membesar dengan sihat.

Apa vitamin yang kita boleh berikan kepada anak-anak kita?

Antaranya adalah Omega Guard Shaklee. Ia mengandungi kandungan DHA dan EPA yang tinggi berbanding jenama lain dan memang High Quality. Omega-3 sangat penting dalam perkembangan minda anak -anak. Bila boleh start bagi omega? Seawal.usia setahun kerana tahap perkembangan anak- anak sangat cepat di usia sebegini. Dan omega -3 juga terbukti boleh mengurangkan masalah asthma anak-anak.


Selain itu, anda boleh berikan chewable vitamin C. Anak saya memang suka sangat chewable vitamin C ni. Dan memang sangat membantu sekiranya saya nampak anak tidak sihat ,saya bagi chewable vitamin C ni extra untuk boost kan imun sistem anak. Dan esoknya, demam anak terus kebah. Sebotol ni cukup untuk 3 bulan. Harga pun murah jer ni…RM 37 je sebotol..Pelaburan sebanyak rm10 je sebulan kan? Mahal ke murah? anak pun lebih sihat..
Yang ketiga, sekiranya anak sangat cerewet bab-bab makan ni, eloklah bekalkan anak-anak dengan Mealshakes ni. Ia mengandungi 19  jenis vitamin dan mineral.untuk membantu menambahkan nutrien yang kurang dalam badan anak kita. Al maklumlah, kita sendiri tahu, anak- anak yang kecik ni suka sangat reject sayur kan? Dan mealshakes dapat membantu anak mendapatkan apa yang kurang.
Yang ke 4 adalah vitalea for children. Apa yang best dengan vitalea for children ini? Ia mempunyai 18 vitamin dan mineral untuk pertumbuhan dan perkembangan normal seorang kanak-kanak. Ia juga dirumus dengan perisa asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti. Ia sesuai untuk anak-anak berumur 4 tahun ke atas. Sebotol untuk kegunaan selama 2 bulan
Keempat-empat jenis vitamin ini boleh diambil oleh anak-anak anda. Daripada anak makan jajan, lebih baik anak ambil vitamin, Lagipun vitamin ni bukan untuk sebulan penggunaan. 

MAcam contoh :

Omega Guard ada 90 bijik – untuk 3 bulan
Chewable Vita C- untuk 3 bulan.
Mealshake – untuk 2-3 bulan
Vitalea for Children – untuk 2 bulan.

Memang sangat berbaloi untuk kesihatan anak kita. Apa kata kita laburkan sedikit duit untuk kesihatan anak? Lagipun bila anak demam @ terpaksa warded hospital, duit yang terpaksa keluar lagi banyak daripada duit untuk beli vitamin untuk anak kan?

Sekali demam, pergi klinik sekarang ni pun minimum dah rm70 dah… Kalau terpaksa warded lagi banyak duit yang keluar. Kalau pun boleh claim insurans, bukan kah kita pun rugi masa, tenaga dengan berulang alik ke hospital untuk jaga anak. 

Siapa tak sayang anak kan?
Anda boleh dapatkan vitamin untuk anak-anak dengan menghubungi saya:

WhatsApp / SMS : 0179752684
Email : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan kebun, kota kemuning, johan setia, bukit Rimau, Rimbayu, bandar Putera 2 
Penghantaran ke seluruh malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan poslaju dan gdex

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84553c65c2ee604b13e9bb8c8f9e6357

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge