Vitamin Untuk Ibu Hamil Yang Menjadi Pilihan Ramai Untuk Sentiasa Cergas

Sharing is caring!

Perlu ambil ke ambil vitamin semasa hamil? Doktor kat klinik takde pulak bagitau mommies kena amek vitamin semasa hamil kan? Sekiranya pemakanan seharian tidak seimbang dan tidak cukup nutrisi, mommies sangat digalakkan untuk mengambil vitamin. Lagipun, time pregnant ni, kita lebih prefer makan secara semberono.. “makan je apa yang mulut rasa nak makan kan” hehehe..

Tapi..mommies perlu tahu dan wajib pilih vitamin yang semulajadi dan bukan vitamin yang sintetik tau. Dan vitamin shaklee adalah dijamin vitamin semulajadi yang paling top di pasaran. Meh tengok apa beza vitamin sintetik, vitamin organik dan vitamin semulajadi

Vitamin Untuk Ibu Hamil

 

1. B – Complex

– mempunyai asid folik dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.
– mempunyai 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik.
– menukar makanan kepada tenaga, dan sekaligus dapat mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan ibu hamil. Patutlah, mommies yang ambil Vitamin B – Complex jenama shaklee ni nampak cergas je tau.

2. Ostematrix

Kandungan dalam Ostematrix ni mempunyai Kalsium, Magnesium dan . Ada je mommies yang tak suka minum susu, macam saya jugak…kita sama geng.. Hehehe.. Tapi kita kena ambil Kalsium yang mencukupi tau setiap hari untuk perkembangan tulang zuriat dan juga untuk mengelakkan mommies jadi sakit gigi ketika hamil.

 Kenapa saya cakap sakit gigi?
Sebab time hamil ni, kalsium dalam badan kita diserap untuk pertumbuhan tulang baby. Jika mommies tak topup kalsium dalam badan, kemungkinan tinggi untuk kalsium dalam gigi juga diambil. Mommies nak sakit gigi dan cepat reput tulang ke?

3. Vitalea



Multivitamin vitalea adalah vitamin yang kaya dengan zat besi.. Mommies tau kan yang semasa pregnant,kita perlukan zat besi untuk bacaan hb darah yang lebih dari 11. Sekiranya hb rendah, kita mudah untuk pening dan pitam.

4. ESP ( Energizing Soy Protein)

Mommies cukup tak amek protein setiao hari. Protein adalah penting untuk hasilkan sel baru yang sihat. Sel baru adalah termasuk pertumbuhan kuku, tulang dan gigi. Tapi yang bestnya, dengan protein ESP ni, mommies akan dapat extra benefit tau. Kulit mommies dan baby akan jadi lebih halus dan lembut. Mommies juga akan jadi lebih bertenaga tau. Kalah anak dara ye…

5. Omega Guard

Perkembangan minda baby bermula dari dalam kandungan lagi. Mommies wajib berikan yang terbaik untuk minda baby dari awal lagi. Kandungan DHA dan EPA yang terbaik adalah berada dalam Omega Guard

6. Sustained Release Vitamin C


Vitamin C ni biasanya orang ambil sebab nak kulit cerahkan? Tapi,sebenarnya Vitamin C ni lebih dari tu. Vitamin C ni boleh kuatkan sistem imun badan kita tau mommies. Sesiapa yang konsisten ambil Vitamin C ni berjaya elakkan demam / batuk / selsema datang menjengah. Tambah2 lagi time hamil ni, kalo kena demam,abis sakit badan kan? 


Sebab itulah saya galakkan mommies ambil set vitamin untuk hamil ni tau. Paling best sebab kita akan jadi lebih bertenaga dan akan kekal sihat sepanjang masa kehamilan. Insya Allah..


Mommies nak nampak letih je sepanjang mengandung 9 bulan 10 hari ?

Mommies nak.layan je sakit kene cucuk amek.darah 4 kali sehari sebab ada GDM?
Mommies nak layan pening dan risau pitam bila HB darah kurang dari 11 ?

Mesti takmo semua tu kan.

Apa lagi, mommies boleh dapatkan Set Vitamin Hamil dengan menghubungi saya 

Hanim Ismail

COD Area : Jalan Kebun, kota Kemuning, johan setia, rimbayu, bandar putera 2, bukit Rimau dan Shah Alam

Atau mommies.boleh buat pembelian secara online terus melalui website shaklee dengan menekan icon dibawah.






Saya akan memberi panduan cara mengambil vitamin Khas Kepada pelanggan saya SAHAJA.

Apa Kata Mereka tentang Set Vitamin Hamil Shaklee?

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge