Month: May 2017

Cara Kurangkan Ekzema Pada Bayi dengan Berkesan Tanpa Menggunakan Steroid

Ekzema. Dengar perkataan ekzema dah boleh imagine betapa seksanya, sengsaranya, tak selesa nya seseorang yang menjadi penderita ekzema. Ekzema ini boleh dikategorikan sebagai salah satu penyakit kulit. Insya Allah ada yang boleh kurangkan sakit ekzema ini. Sebelum itu, tahu tak bukan sahaja baby, tapi kanak-kanak, serta orang dewasa juga berpotensi untuk menjadi pesakit ekzema. Pernah …

Cara Mudah Kurangkan Semput Ketika Hamil

Semput? Semput ni bahasa pasar la lebih kurang. Kalau bahasa baku, sempit tu maknanya lelah atau asthma atau sesak nafas. Bahaya tak semput ni terutamanya masa mengandung? Semput ni bahaya walaupun kita tak mengandung. Ada kes yang pesakit lelaki meninggal akibat semput. Bahayanya semput ni sampai tahap kematian. Bagi kita yang mengandung dan memang ada …

Mata Rabun ; Ketahui Cara Mudah Mengurangkan Rabun Mata dan Silau dengan Berkesan

Mata Rabun dan Terpaksa bergantung pada cermin mata sepanjang masa? Itulah yang biasa kita tahu kan? Sama ada Power cermin mata semakin menaik setiap tahun atau buat LASIK jer untuk elokkan mata. Tapi.. kalau lasik bukan murah. Bukan fix harga, tapi bergantung kepada power cermin mata kita jugak. Minimum lebih kurang rm2000 la jugak kan? …