Cara Kurangkan Ekzema Pada Bayi dengan Berkesan Tanpa Menggunakan Steroid

Sharing is caring!

Ekzema. Dengar perkataan ekzema dah boleh imagine betapa seksanya, sengsaranya, tak selesa nya seseorang yang menjadi penderita ekzema. Ekzema ini boleh dikategorikan sebagai salah satu penyakit kulit. Insya Allah ada yang boleh kurangkan sakit ekzema ini.



Sebelum itu, tahu tak bukan sahaja baby, tapi kanak-kanak, serta orang dewasa juga berpotensi untuk menjadi pesakit ekzema. Pernah tak kita tengok baby comel tapi kat pipi baby tu ada ruam-ruam merah yang teruk, Kadang sampai berdarah-darah. Ada baby yang alami mild ekzema, dan ada juga yang alami kes severe ekzema. Itu yang samapi kulit baby berdarah-darah.

Ada juga orang dewasa yang alami ekzema. Ye lah kita dah dewasa kan, Bila time ekzema menjadi flare, terus kita nak menggaru kan? Nyamuk gigit sikit pun kita dah garu kaw kaw. Ni pulak ekzema yang gatal macam gatal merenyam gitu.. Time garu tu memang la syiok, rasa terubat sementara bila dapat garu kan. Lantak la nak jadi apa.. ASalkan dapat garu. Tapi bila dah berhenti garu, tengok tengok habis berdarah-darah dah. 



SAya pernah alami ekzema dah tempat yang paling worst ekzema muncul ni kat bahagian lengan. Emm..lengan je tau.. Paling tak tahan bila duk kawasan yang panas.. Oooo…mula la rasa gatal tak hengat.. Tak tahan jari-jari nak menggaru… TIme duk tempat aircond jarang je die jadi gatal..

Dan satu lagi, kalau makan seafood, terutama udang dan ketam,, Die punye gatal, time tengah-tenagh duk bersantap tu la dia datang… Geram sangat ehh…

Apa yang nak buat?

Kalau baby tak kan nak terngok je kan.. Ada yang bertahun-tahun baby menderita ekzema.. Kesian,, nangis je dia.. Orang luar tengok pun semacam je, Macam kita takde buat apa-apa yang boleh menolong mengurangkan ekzema baby kan? Tapi, kita dah banyak buat sampai dah tak tau nak sapu apa lagi kat baby kan?

Tapi.. yang penting jangan bagi siapa-siapa kiss pipi baby.
Sebelum siapa-siapa pegang baby make sure cuci tangan dahulu.
Takmo sapu bedak, lotion sesuka hati.



Saya nak share salah seorang ibu yang memang kira dah last choice dah nak ikhtiar untuk ekzema baby dia



SEBELUM : flare up
SEMASA : tido letak vivix
SELEPAS BEBERAPA JAM : eh !! gebu btol ko nak.. hee~


ini apa mama baby buat :


1. Mandi – mandikan dengasn air suhu bilik + acv ( tak suam tak sejuk sbb bila suam sangat nanti akan keringkan agi kulit). Acv utk bunuh kuman
2. Mandian guna PBySO sensitive dry sebab yang ni jer nampak berkesan ; kurang flare up sejak guna
3. Saya ambil VIVIX, NUTRIFERON, VITAMIN C, ZINC, VITALEA.
4. Sabun cuci baju guna shaklee nyer
5. sapu cream HERBAL BLEND dan eczema balm supaya sentiasa lembab.
6.  Sapu VIVIX kalau flare up




Apa yang nak ditunggu lagi mommies? Cepat-cepat order Vivix untuk sapu pada kulit baby tu.. Kesian tengok baby, Kadang bukan sebulan dua ekzema ni ada. Kadang makan tahun pulak tu. Tak kan nak biarkan anak bertahun-tahun tak selesa dan gatal-gatal dengan ekzema ni..

Yang paling penting kita kena ikhtiar.
Mahal murah tu tolak tepi. Asalkan anak kita sihat kan?

Nak order Vivix boleh hubungi saya:

ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bukit Naga, Bandar Putera 2, Rimbayu

atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah



Dengan pembelian 2 botol Vivix ANDA secara AUTOMATIK layak untuk Mendapat :

FREE MEMBERSHIP yang bernilai rm69
FREE POSTAGE yang bernilai rm10.60
CASH BACK BONUS yang bernilai rm36

Hubungi saya untuk FREE MEMBERSHIP anda 💖


JAdilah AHLI untuk penjimatan sehingga 30%.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge