Month: July 2017

Resipi Sambal Udang Sedap dan Tak Pedas

Bestnye kalau dapat makan sambal udang hari-hari. Tapi yang tak best kalau beli kat kedai mesti tak kena dengan tekak dan perut saya ni. Almaklum lah tak makan pedas. HAhahhaha…padan muka. Apa lagi, try la buat sendiri sambal udang yang penting tak pedas.. Ni cara saya:Bahan-bahan:Udang buang kepalaCili boh 1 sudu besar (tak payah banyak, …

DISCLAIMER

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh …

Ibu Hamil Tak Perlukan Vitamin? Ini Pandangan Pakar O&G Terkemuka..

Perlukan Wanita mengambil vitamin semasa hamil? Ramai yang duk tanya pasal vitamin masa hamil ni. Lagipun klinik kesihatan takde pulak yang provide vitamin masa hamil kan?  Perlu ke kita ambil vitamin semasa hamil? Ini pendapat saya: Semasa kita hamil, sebahagian daripada vitamin dan nutrisi dalam badan kita diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembentukan bayi …

5 Tanda Mudah Menunjukkan Badan Kita Kekurangan Vitamin

Ada banyak tanda-tanda yang menunjukkan badan kita kekurangan nutrisi vitamin. Tapi ada 5 tanda yang sangat biasa dan kita ambil remeh tapi itu sebenarnya adalah tanda badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan.  Ye…kita boleh mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan yang seterusnya menyebabkan badan kita tidak dapat beroperasi / …