Month: October 2017

MEGA BLOCK PERCUMA

Macam mana nak dapatkan Mega Block Brand Fisher Price ni secara percuma? Senang je. Tapi dengan syarat ada anak yang pakai lampin pakai buang jenama Drypers. Hihi.. Harga dalam LAZADA after diskaun pun RM 69.90     Macam mana cara saya dapatkan Mega Block jenama Fisher Price dengan Percuma?   Yang pertama, kena sign up …

Cara Atasi Masalah Kebas Tangan (Carpal Tunnel Syndrome) dengan Berkesan

Kebas tangan atau Carpal Tunnel Syndrome (CTS) adalah masalah di mana tangan tiba-tiba menjadi kebas dan terasa seperti ditusuk jarum. Selepas sekian waktu, tangan tiba-tiba tidak dapat menggengggam dengan kuat dan rasa tangan macam menjadi lemah. Nak pegang gelas pun tak mampu.     Ia disebabkan oleh tekanan pada saraf median di sepanjang lengan, melalui …

Part Time Bisnes Dan Dropship Untuk Pelajar Kolej Yang Menguntungkan

Semakin ramai yang membuat part time bisnes kerana kekangan kewangan di zaman sekarang ini. Ada yang berniaga online, jual pakaian, makanan, minuman, supplement dan sebagainya. Apa kata join Part Time Bisnes yang ada 2 keuntungan? Satu keuntungan daripada Untung Runcit dan satu lagi keuntungan daripada BONUS yang akan dimasukkan setiap 15haribulan setiap bulan tanpa gagal. …

Cara Mengurangkan Simptom Penyakit Kencing Tikus Yang Mungkin Meragut Nyawa

Penyakit Kencing Tikus adalah satu penyakit yang agak berbahaya, di mana kemungkinan pesakit untuk meninggal dunia adalah tinggi. Dan peratusan untuk pesakit sembuh adalah rendah.             Ia disebabkan oleh bakteria leptospira yang disebarkan oleh haiwan kepada manusia. Kebanyakan pesakit di Malaysia mendapat jangkitan di kawasan perkelahan seperti ditasik, air terjun …

Tips Untuk Anak Sentiasa Cergas Walaupun Aktiviti Sekolah Penuh

Persekolahan zaman sekarang tak sama macam zaman tahun 90-an. Dulu, sekolah sampai tengahari, petang dah boleh main dengan kawan-kawan. Sekarang ni, pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah KAFA. Letih kan? Tapi banyak lagi homework yang perlu dibuat setiap hari. Macam mana nak anak sentiasa cergas dari pagi hingga malam walaupun aktiviti sekolah sentiasa penuh?     …