Cara Hilangkan Jerawat untuk Pelajar Supaya Kurang Rasa Malu

Sharing is caring!



Jerawat dengan perempuan ni ibarat berpisah tiada. Bagi anak perempuan yang baru nak meningkat usia nak baligh la senamg cerita kan, jerawat ni mesti timbul setiap kali datang bulan kan? 

cara hilangkan jerawat dengan berkesan pada pelajar sekolah


Macam mana nak keringkan jerawat dengan berkesan? Terutama bagi yang ada anak perempuan yang berada di sekolah menengah, jerawat ni ibarat musuh no 1 kulit bagi dieorang bila time jerawat muncul kan?

cara hilangkan jerawat, pengedar shaklee jalan kebun


Saya sendiri pun suka picit jerawat. Eiii geram la sebijik jerawat timbul time datang bulan kadang betul2 tengah dahi. Dah macam nandek pulak.. malu weh… Tambah pulak kalau jenis yang bila je period, aduuu..makin subur pulak tengok jerawat kat muka.. Aduu..lagi stress kan?



Kadang muncul kat bawah mulut..antara bibir dengan dagu tu . Kat pipi toksah cerita la.selalu je muncul . Time duk asrama tu, ada masa je mesti belek muka picit jerawat… Lepas tu konpem rasa menyesal sebab dah tinggal parut hitam…uwaaaa… nak hilang parut punya la susah. Finally jadi hilang self esteem, keyakinan diri nak junpe kawan sekolah. .

cara hilangkan jerawat dengan berkesan, pengedar shaklee jalan kebun


Bila kena gini, mesti spoil kan mood kita. Dah la nak hilangkan jerawat makan hari jugak. Silap cara, habis beranak pinak jerawat kita tu

Emmmm. kene ejek satu hal… kita lak pompuan. Takkan tak pandai jaga kebersihan kan? Budak lelaki lgi bersih muka takde jerawat pulak tu. Kita ni penuh pulak parut jerawat. Aduyaiii… Nak buat macam mana bila jerawat timbul dan cara nak hilangkan parut jerawat dengan berkesan? 


Cara Hilangkan Parut Jerawat dengan Berkesan bagi Pelajar Sekolah




1 . Sentiasa ambil protein yang berkualiti untuk penghasilan sel- sel baru. Supaya kulit muka yang ada parut jerawat akan hilang. Anda boleh mengambil protein soya ESP yang terbukti berkesan yang mampu menghilangkan parut jerawat jika diamalkan secara konsisten. Siap.  dengan bonus kulit kusam menjadi lebih tona sekata.








2. Mengambil vitamin C supaya dapat menjadikan kulit lebih berseri dan supaay kulit nenhadi lebih anjal. Anda b9leh amalkan Vitamin C jenis Sustained Release yang boleh juga digunakan sebagai mask semasa jerawat timbul. 






3. Elakkan memicit jerawat. 




4. ‎ Mencuci muka dengan sebersihnya sekiranya memakai foundation kerana jika tidak, foundation yang dipakai akan sentiasa berada dalam liang roma muka yang akhirnya menyebabkan jerawat.


Inilah 4 tips penting supaya kulit muka kita yang berjerawat akan hilang parut jerawatnya, dan muka akan menjadi kurang timbul jerawat.



Tak payah nak tunggu lama-lama sehingga kulit muka dah semakin teruk sehingga perlu habiskan beribu-ribu untuk rawatan kulit muka. Dan jangan pula cuba try KRIM TIMBANG KILO yang berjenama local yang akhirnya lagi merosakkan kulit muka adik-adik, akak-akak, abang-abang ye.



Baru la menyesal tak sudah. 



Untuk Dapatkan produk ni, boleh hubungi saya pengedar shaklee Shah Alam – Jalan Kebun:

ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Kampung Lombong, BAndar Rimbayu, Bukit Rimau

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan Perkhidmatan Poslaju.

Atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah:



Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge