Cara Mengecilkan Liang Pori Supaya Jerawat Tidak Mudah Timbul

Sharing is caring!

Masalah liang pori besar di kalangan wanita adalah satu daripada punca jerawat timbul. Ini kerana, liang pori yang terbuka dan besar mudah menyebabkan debu-debu kotor masuk ke dalamnya. Saya terangkan kaitan macam mana liang pori yang besar penyebab masalah berikut dan cara mengecilkan liang pori muka.
 
 
 

 

Faktor Liang Pori Besar dan Terbuka→   Terdedah kepada sinar UV berlebihan
→   Merokok
→   Genetik
→   Mengamalkan diet dan gaya hidup yang tidak sihat
→   Penuaan (Aging)
→   Perubahan Hormon
 
 

 

Cara Membersihkan Muka Sekiranya Liang Pori Besar1. Gunakan Make Up Remover terlebih dahulu untuk membuang segala sisa make up yang ada di muka.

2. Bersihkan muka dengan air suam untuk membuka liang pori dan mengeluarkan saki baki make up yang ada.

3. Gunakan pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka anda.

4. Cuci muka dan bilas muka dengan air yang dicampur dengan ais yang bertujuan untuk menutup pori yang terbuka.
 
5. Lap muka dengan tuala muka yang bersih. 

Cara Mengecilkan Liang Pori dengan Menggunakan Supplemen

 
 
 
  
ESP
 
Protein yang berkualiti adalah penting untuk menghasilkan dan memperbaiki sel kulit yang sihat dan tisu baru. Ia juga penting untuk penghasilan hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit.
Protein juga berfungsi untuk hasilkan asid amino penting dan menyokong glutation yang membantu melindungi sel kulit akibat kerosakan dari cahaya matahari
 
 
 
COLLAGEN POWDER
 
Kolagen berfungsi untuk anjalkan kulit dan memastikan tisu-tisu bercantum. Badan kita boleh menghasilkan kolagen sendiri. Tetapi, apabila berusia 25 tahun ke atas, penghasilan kolagen secara semulajadi mula berkurangan dan menyebabkan kulit muka menjadi kendur, kedutan (wrinkles) dan garis – garis halus mula kelihatan.
 
Pengambilan kolagen amat digalakkan supaya kulit menjadi lebih anjal, gebu dan tegang.
 
Ia juga membantu mengurangkan parut dan kedutan.


 
VITAMIN C
 
Vitamin C dikenali sebagai salah satu antioksidan yang mampu neutralkan kerosakan akibat radikel bebas.
 
Jika mengambil Vitamin C secara berterusan dan konsisten, ia dapat meredakan kulit kering dan kulit kasar, mengurangkan kedutan dan membantu menghasilkan kolagen.
 


GLA COMPLEX
 
GLA (Gamma Linolenic Acid) atau nama panggilan nya Asid Lemak untuk Awet Muda merupakan asid lemak Omega – 6 yang menjadi sebahagian daripada lipid untuk kulit lebih berseri.
 
GLA penting untuk pastikan kulit sentiasa lembap dan membantukan tingkatkan fungsi kulit. Ia juga membantu untuk kurangkan kegatalan (iritasi) dan pengelupasan kulit supaya kulit menjadi lebih lembap dan lebih sihat.
 


TESTIMONI SET RADIANT 4 untuk kecilkan liang pori

 
 

Jika anda mengalami masalah liang pori yang besar, anda digalakkan untuk mengambil Set Radiant 4 ini supaya liang pori menjadi lebih kecil. Liang pori besar memudahkan debu dan kotoran masuk dan boleh menyebabkan jerawat serta blackhead.

Jika dibiarkan ia, akan menyebabkan kulit muka menjadi berlubang seperti dalam gambar di bawah.Jika dibiarkan, ia akan mengambil masa yang agak lama untuk kembali pulih dan muka akan menjadi lebih teruk.
 
Untuk mendapatkan Set Radiant 4 ini untuk kecilkan liang pori anda, boleh hubungi saya, pengedar Shaklee Shah Alam – Jalan Kebun ;
 
 


ID : 921943
 
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Bandar Rimbayu, Kampung Lombong
 
 
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.
 
atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah
 
 
 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge