Kaki Teruk Berlubang Akibat Diabetis, Akhirnya …

Sharing is caring!

Alhamdulillah. Akhirnya lubang kat jari kaki yang teruk akibat diabetis dah semakin beransur pulih. Bacaan gula dalam darah mak pun dah makin terkawal. Kalau tak, bacaan tu macam naik roller coaster je.”
 
 
 
 
Testimoni kastemer yang mengambil produk Vivix untuk menurunkan bacaan gula dalam darah yang telah menyebabkan kaki mak beliau semakin berlubang. Kita sedia maklum kan, bila ada penyakit kencing manis ni, luka memang lambat nak sembuh. Bila kaki dah teruk berlubang (refer gambar di bawah) lagi makin payah nak sembuh.
 
 

Apakah Penyakit Diabetis?

 
Ia bermakna, paras glukosa darah atau gula dalam darah adalah tinggi.
Glukosa datang daripada makanan yang kita makan.
Insulin adalah hormon yang membantu glukosa untuk masuk ke dalam sel untuk memberikan tenaga.

Apa beza 2 jenis Diabetis; Diabetis Type 1 dan Diabetis Type 2 ?

 
Diabetis Type 1 : Badan tidak dapat menghasilkan insulin.
 
Diabetis Type 2 : Badan Tidak dapat menghasilkan atau menggunakan insulin dengan sebaiknya.  Ini bermakna, banyak gula di dalam darah anda. Jika badan anda mempunyai ketahanan insulin (insulin resistance), Ini bermakna badan anda menghasilkan hormon insulin, tetapi sel anda tidak menggunakannya. Sekiranya ia tidak dirawat, pankreas anda akan mengurangkan penghasilan insulin.
 
 
 
 
 
 
 

Kesan Teruk bila ada Penyakit Diabetis :

 
       ⇰   Luka Lambat Sembuh
       ⇰   Luka Mudah Merebak
       ⇰   Mata Akan Menjadi Buta (teruk)
 
 
 
        ⇰   Ganggren (kaki atau tangan menjadi hitam – sel mati)
        ⇰   Buah Pinggang akan rosak
        ⇰   Sistem saraf akan rosak.
        ⇰   Sakit Jantung
 
 
 
Ini antara yang paling teruk jika kita disahkan mengidap sakit kencing manis yang mungkin akan kita hadapi. Bila kita disahkan ada penyakit kencing manis, sila jaga pemakanan dan juga kurangkan pengambilan gula dalam makanan dan minuman.
 
 
 
 
Jika anda peminat minuman jenis 3 in 1, sila berhenti minum ya. Kandungan gula adalah tersangat tinggi. Dan juga peminat minuman bergas atau air berkarbonat, kandungan gula juga sangat tinggi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Testimoni Kaki Berlubang akibat Diabetis teruk.
 
 
Semua penyakit ada ubatnya. Alhamdulillah, Vivix mampu mengurangkan dan mengawal paras gula darah yang meninggi. Tapi, kita juga kena mengawal pemakanan makanan dan minuman dan sentiasa bersenam.
 
 
 
Luka memang payah nak sembuh bila ada penyakit diabetis. Walaupun luka kecil pun dah ambil masa yang agak lama, apatah lagi kalau luka yang besar macam pesakit diabetis kat dalam testimoni ni kan?
 
 
 
 
Kalau tak jaga keadaan luka, akan menyebabkan jangkitan kuman pula. Bila jangkitan kuman, kemungkinan kaki atau jari kena potong pula. Anda nak tunggu sehingga dah teruk baru nak bertindak?
 
 
 
Jika anda mempunyai masalah diabetis, atau ingin berusaha untuk mengurangkan gula dalam darah, anda boleh cuba Vivix. Insya Allah sesuai dan wajiblah konsisten ye.
 
 
 
Untuk sebarang info dan pertanyaan, anda boleh hubungi saya; pengedar Shaklee Shah Alam –  Jalan Kebun :
 
 
 
ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area: Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Bandar Rimbayu, Kampung Lombong.
 
 
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.
 
 
 
ATau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan Icon Di bawah :

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge