Selalu Travel Jauh? Ambil Ini Supaya Tidak Letih dan Elakkan Microsleep

Sharing is caring!

Ramai antara kita yang setiap hari travel jauh. Ada yang berulang-alik dari Bentong ke KL setiap hari untuk bekerja. Ada yang setiap hari turun dari rumah jam 4.30 pagi untuk elakkan jem dan sampai ke rumah pada jam 10 malam. Berapa lama kita berehat di rumah? dan ia membuatkan badan kita menjadi letih lesu dan tak bermaya.

 

 

Bila bangun awal pagi pun, badan masih terasa lenguh, dan mata mengantuk. Nak drive lagi. Hari Sabtu Ahad pun tak sempat nak qada tidur dan restkan badan sebab nak kena layan anak-anak lagi. Takkan nak bertahan setiap hari, nak segarkan mata dengan minum NEscafe atau KOPI. Kaffein banyak dalam badan pun tak elok.

 

Lagipun, semakin kita bertambah usia, semakin kurang fokus kita kerana badan menjadi terlalu letih. Salah satu cara untuk tingkatkan penghasilan tenaga dalam badan adalah dengan meningkatkan coenzyme Q10 dalam badan kita.

COENZYME Q10 adalah komponen penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. CoQ ini berada dalam mitokondria iaitu stesen janakuasa sel. CoQ ini paling tinggi dalam sel otak, hati dan jantung. Ia menukarkan gula dan lemak kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Sebab itulah, kita perlu meningkat CoQ di dalam badan supaya badan kita sentiasa bertenaga.

 

 

Ini kerana, semakin bertambah usia kita saban tahun, semakin berkurangan tahap Coenzyme Q10 dalam badan kita. Ini menyebabkan semakin lama kita travel, badan kita menjadi semakin letih.

 

 

Memandu kereta dalam keadaan badan yang letih sangat berbahaya kerana kita boleh mengalami keadaan ‘microsleep’ iaitu di mana kita terlelap walau sesaat pun boleh menyebabkan kemalangan. Banyak kejadian kemalangan yang berlaku kerana masalah ‘microsleep’ ini. Kita hendaklah sentiasa alert walaupun ketika memandu.

 

 

 

Tetapi, bagaimana kita ingin alert atau berjaga -jaga, jika badan dan minda kita dah terlalu letih. Bak kata orang, bagai orang mengantuk disorong bantal. Terus terlelap. Sama juga bila kita memandu. Duduk atas seat kereta yang empuk, ditambah dengan angin air-cond sepoi-sepoi bahasa menyebabkan kita menjadi semakin mengantuk.

 

Sebab itulah, kita digalakkan untuk mengambil Coenzyme Q10 ni supaya badan kita sentiasa bertenaga dan minda kita sentiasa alert.

 

 

Supplement yang mempunyai kandungan Coenzyme Q10 yang membantu penghasilan tenaga berterusan di dalam badan adalah :

 

 

Kepentingan Coenzyme Q10 selain untuk penghasilan tenaga berterusan adalah untuk kesihatan jantung kita.

 

Apa keistimewaan CoQ-Trol Plus Shaklee berbanding jenama lain?

 

 

 

 

Untuk elakkan ‘microsleep’ kerana badan selalu letih dan mengantuk, anda digalakkan mengambil CoQ-TROL Plus. Nyawa anda lebih penting daripada wang. Ingatlah yang tersayang sedang menunggu kepulangan anda.

 

Antara Testimoni CoQ-TROL Plus ini:

 

 

 

 

 

 

Untuk dapatkan produk ini, Anda boleh hubungi saya, pengedar Shaklee Shah ALam – Jalan Kebun:

 

Hanim Ismail

ID : 921943

017 -975 2684

COD : JAlan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Bukit RImau, Berjaya Park, Bandar Rimbayu, Kampung Lombong, Shah Alam

Penghantaran ke Seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan Perkhidmatan Poslaju atau GDEX.

 

Atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

 

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge