Cara Kurangkan Sakit Sendi Lutut yang Menyeksakan

Sharing is caring!

Bila umur dah makin meningkat, sendi-sendi lutut menjadi sakit. Tapi, ada juga sebahagian yang berusia 30 tahun dah ada yang mengalami sakit sendi lutut.

 

Ini kerana, kebanyakan yang berumur 30 an yang mengalami sakit lutut sering melakukan aktiviti-aktiviti ekstrem seperti hiking dan juga cycling. Selain dari itu, mereka juga suka membuat aktiviti sukan seperti bermain bola dan futsal setiap hari sejak dari sekolah lagi.

 

 

Bila semakin banyak melakukan aktiviti sukan, pelincir sendi menjadi semakin haus. Begitu juga dengan warga tua yang sering alami masalah sakit lutut sehingga merasakan sangat pedih untuk melakukan ibadah atau untuk berjalan-jalan.

 

Sendi-sendi yang sakit akan menjadi merah, bengkak dan sakit.

 

Antara supplement yang dapat membantu mengurangkan sakit sendi lutut adalah Omega Guard yang mengandungi asid lemak Omega -3.

 

Asid lemak Omega – 3 ini membantu mengurangkan keradangan dengan:

 

==> membantu mengurangkan pengeluaran eikosanoid dan cytokine yang menyebabkan degradasi rawan serta menyebabkan kesakitan pada sendi.

 

==>  mengurangkan pengeluaran tanda-tanda keradangan yang menyebabkan keradangan.

 

==>  berupaya membantu mengurangkan kesakitan, kekejangan dan bengkak pada bahagian sendi.

 

==>  bergabung dengan sel yang menghasilkan rawan sendi dan membantu mengawal proses biasa untuk mengekalkan ketebalan pada rawan sendi untuk hasilkan pergerakan dan kelenturan yang lebih baik.

 

==>  Omega – 3 umpama pelincir yang dipanggil cecair sinovial yang melindungi dan melincirkan sendi.

 

==>  membolehkan pergerakan sendi yang selesa.

 

Kita jangan terlalu melakukan sukan extreme yang boleh mengurangkan pelincir atau menghauskan tulang rawan tanpa mengambil Asid Lemak Omega- 3 yang boleh menjaga sendi-sendi kita. Ada yang berusia 30 tahun tetapi mengalami masalah sakit lutut yang teruk sehingga terpaksa membuat pembedahan untuk menggantikan tulang rawan dengan besi. Ini kerana, tulang rawan telah menjadi terlalu haus dan menjadi sangat sakit. Nak berjalan pun dah rasa terlampau sakit sehingga tidak dapat membuat apa-apa kerja.

 

Walaupun anda minat hiking, sukan ekstrem, main futsal, bola sepak, marathon, jangan lupa untuk amek Asid Lemak Omega -3 seperti Omega Guard ini.

 

 

 

Sebelum sakit lutut anda menjadi lebih parah dan tidak dapat diubati, lebih baik ambil asid lemak Omega-3 supaya lutut anda dapat berfungsi dengan baik. Berat badan yang berlebihan juga boleh menyebabkan tekanan kepada lutut dan seterusnya menyebabkan lutut menjadi sakit.

 

 

Nak dapatkan OMEGA GUARD anda? Boleh hubungi saya, pengedar SHaklee Shah Alam – Jalan Kebun ;

 

Hanim Ismail

ID : 921943

017 975 2684

COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Bukit Rimau, Berjaya Park, Kampung Lombong, Bandar Rimbayu

 

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan Perkhidmatan POSLAJU dan GDEX.

 

atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

 

Setiap pembelian dengan saya Layak menerima

  • Konsultasi Percuma secara Berterusan
  • Follow Up selepas Penggunaan
  • Jadual pengambilan vitamin yang Eksklusif dan Berkesan

 

NAK DAPATKAN PENJIMATAN UNTUK SETIAP PEMBELIAN? DAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge