Cara Cepat Sembuhkan Luka Bersalin Secara Pembedahan/Caesarian

Sharing is caring!

Bersalin ada dua cara; sama ada secara normal atau pembedahan @ caesarian. Tetapi bersalin secara pembedahan sangat memerlukan penjagaan yang rapi di tempat luka yang dipotong. Kena selalu pastikan tempat luka sentiasa kering supaya tidak menjadi bernanah dan boleh menyebabkan jangkitan kuman.

 

 

Tapi perlu diingatkan, mommy yang bersalin secara pembedahan JANGAN sesekali meminum pati ikan haruan. Ini akan menyebabkan kesulitan di kemudian hari. Kesulitan yang macam mana? Ia akan menyebabkan usus akan melekat-lekat kat bahagian dalam dan bercantum. Bila mommy hamil lagi sekali, ia akan menyukarkan para doktor untuk mengeluarkan bayi.

 

 

Ada customer saya pernah bagitau;

 

Saya last bersalin 12 tahun lepas. Masa tu kena bersalin secara pembedahan. Sebab baby dah nak lemas. Masa pantang saya ambil pati ikan haruan. Dan last week saya bersalin untuk anak ke 2. Gap 12 tahun. Sekali lagi kena caesarian sebab baby besar dan badan saya kecil. Masa caesarian tu, doktor tanya kenapa usus semua macam bercantum? Dan agak lama masa yang doktor ambil untuk keluarkan baby. Doktor dah agak mesti saya ambil pati ikan haruan masa last bersalin dulu. Takmo dah saya ambil pati haruan? Apa lagi yang boleh membantu saya cepat pulihkan luka bersalin ni?

 

 

Masa mengandung, kebanyakan daripada kita tidak menahan diri daripada makan yang bukan-bukan. Contohnya makan berlebih-lebihan. Akibatnya masa tu, perut menjadi sangat besar. Tapi setelah melahirkan anak secara caesarian, kulit perut yang menggeleber tu akan turun ke bawah dan mengenai tempat caesarian. Itu boleh menyebabkan kita menjadi lebih sakit.

 

Nak jalan pun susah. Nak angkat baby untuk menyusu pun susah. Tak campur lagi dengan anak-anak kecik lain yang ada. Mesti kita nak luka tempat pembedahan tu cepat sembuh kan?

 

Supplement untuk Luka Bersalin Secara Pembedahan

 

VIVIX –  sangat membantu untuk pulihkan luka bersalin dengan cepat

ESP – protein yang sangat penting untuk memulihkan sel dan memberi extra tenaga kepada ibu

B-COMPLEX – untuk mengelakkan ibu menjadi stress semasa dalam pantang (elakkan meroyan)

VITALEA – untuk menaikkan HB darah ibu supaya tidak mudah pitam dan pening

VITA C – untuk meningkatkan imun badan ibu supaya tidak mudah demam /  batuk/selsema semasa dalam pantang

OSTEMATRIX – untuk elakkan sembelit (melawaskan lagi pembuangan air besar)

ALFALFA – untuk memperbanyakkan susu badan ibu.

 

 

 

Testimoni Ibu yang Menggunakan Supplement Luka Bersalin Secara Pembedahan

 

Testimoni 1

 

 

Testimoni 2

 

Jika ibu bersalin secara pembedahan @ Caesarian @ Csect, ibu-ibu sangatlah digalakkan mengambil Vivix dan Vitamin untuk Berpantang supaya luka cepat sembuh dan badan kembali sihat seperti biasa.

 

Jangan dibiarkan luka dan badan dalam keadaan letih sepanjang masa, kerana ia mungkin akan mengundang demam dan meroyan.

 

Untuk dapatkan Vivix dan Set Berpantang,ibu boleh hubungi saya:

 

Hanim Ismail

ID : 921943

SMS /  Whatsapp : 017 975 2684

COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, JOhan Setia, Bukit RImau, Bandar Putera 2, Bandar RImbayu, Kampung Lombong, Berjaya Park

Penghantaran ke Seluruh Malaysia juga boleh diuruskan dengan Perkhidmatan Poslaju dan GDEX

ATau anda boleh membuat pembelian secara online terus melalui website shaklee dengan menekan icon di bawah

 

Mommy akan mendapat guide yang betul untuk cara pengambilan set pantang untuk pulihkan luka czer dengan cepat sekiranya membeli dengan saya.

Sharing is caring!

Comments

  1. Pingback: DOWNLOAD : Checklist Untuk Suami Ketika Isteri Dalam Pantang | Loving Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge