Sabun Mandian Bayi untuk Kulit Sensitif

Sharing is caring!

Bayi yang baru dilahirkan biasanya kulit mereka sangat sensitif. Ada yang tidak boleh menggunakan sabun mandian kerana ekzema. Bayi yang ekzema jika menggunakan sebarang sabun mandian mungkin akan menyebabkan kulit menjadi lebih teruk.

 

Namun, ada juga bayi yang tidak mengalami masalah ekzema tetapi bila menggunakan sabun mandian akan menyebabkan kulit menjadi kering dan gatal-gatal. Orang dewasa juga ada yang mengalami masalah yang sama kan?

 

Bagaimana untuk mengetahui bahawa sabun mandian itu tidak sesuai untuk bayi?

 

Kulit menjadi semakin kering.

Kulit Menjadi merah dan gatal-gatal.

Kulit menjadi bersisik.

 

Ini kerana, kebanyakan sabun mandian bayi mengandungi SLS (SODIUM LAURYL SULFATE) ataupun PARABEN. Cuba puan-puan check kandungan dalam sabun mandian yang anak-anak anda guna. Atau sabun mandian yang anda guna. Ada tak 2 jenis bahan ini? Jika ada salah satu bahan ini, ketahuilah bahawa sabun itu mempunyai bahan yang tidak sesuai untuk kulit anda dan bayi anda.

 

 

Ada sesetengah yang mengatakan bahawa, ” tak merbahaya sebab tak guna banyak pun.”

Tapi… Bila saban tahun menggunakan sabun mandian tersebut ia akan menyebabkan efek di kemudian hari kan?

 

Nak guna sabun mandian yang mana pula puan-puan, sebab kebanyakannya mengandungi 2 jenis bahan tersebut?

 

 

Set SHAKLEE BABY ini mempunyai Sabun Mandian, Lotion dan juga Massage Oil. 

 

Sabun mandian bayi ini adalah yang paling sesuai untuk bayi dan semua kanak-kanak serta orang dewasa.

Ini kerana, ia TIDAK MENGANDUNGI:

 

PARABENS

1, 4-DIOXANE

SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)

ARTIFICIAL COLOURS OR FRAGRANCE

PHTHALATES

BISPHENOL –  A (BPA)

FORMALDEHYDE

 

Sila puan-puan check kandungan dalam sabun mandian anak-anak puan. Sekiranya salah satu daripada senarai di atas ada di dalam sabun mandian anda, boleh lah anda bertukar kepada Set Shaklee Baby.

 

Jangan pula kerana nak jimatkan duit membeli sabun mandian yang murah, sehingga kerugian ratusan duit kerana merawat kulit anak yang semakin teruk. Dengan melaburkan duit untuk membeli Set Shaklee Baby ini, puan sebenarnya JIMAT RATUSAN malah RIBUAN duit yang perlu dibayar pada pakar kulit.

 

Sekali bayaran untuk berjumpa pakar kulit pun dah ratusan, belum ubatan lagi. Dan bila kena repeat jumpa doktor pakar lagi, lagi banyak duit nak kena keluarkan. Kulit anak pun semakin teruk. Bertukar lah kepada sabun mandian atau Set Shaklee Baby yang memang terbukti selamat untuk bayi dan kita semua.

 

Testimoni Set Shaklee Baby:

 

 

 

Untuk dapatkan Set SHAKLEE BABY ini, tuan puan boleh hubungi saya; pengedar Shaklee Shah Alam –  Jalan Kebun :

 

Hanim Ismail

ID : 921943

SMS /  WhatsApp : 017 975 2684

COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Kampung Lombong, Bandar Rimbayu, Berjaya Park

 

atau anda boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah:

 

 

NAK DAPAT PENJIMATAN UNTUK PEMBELIAN?

DAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge