Cara Pantas Hilangkan Sunburn Dalam Masa 7 Hari

Sharing is caring!

Masalah sunburn terutamanya di kalangan guru adalah kerana sentiasa berjemur di tengah padang. Masa kokurikulum, masa pendidikan Jasmani, masa latihan rumah sukan, masa latihan anak murid dengan pertandingan sukan lagi. Kadang dari pagi berjemur kat padang. Sambung pulak pada sebelah petang.

 

 

Kesian tengok muka yang sunburn. Merah-merah, pedih pulak tu, Kulit pun makin gelap. Kalau yang tak pakai UV protector macam SPF 50 tu lagi bahaya. Lama-lama mungkin akan menyebabkan kanser kulit. Lagipun, atmosfera kita semakin menipis tak macam dulu. Sekarang, jam 9 pagi pun panas nya dah lain macam kan?

 

Kulit kita akan dirosakkan oleh UVA dan UVB. Walaupun kadang-kadang, kita tak nampak kesan sunburn ini pada kulit kita,sinar UV boleh mengubah DNA kita dengan cara mempercepatkan kesan penuaan pada kulit kita. DNA yang rosak boleh menyebabkan kanser kulit yang dipanggil melanoma.

 

Kesan daripada sunburn ni boleh menyebabkan :

  • Demam dengan suhu yang tinggi.
  • Mulut kering, dahaga, keletihan yang menandakan tanda -tanda dehidrasi.

 

Cara Mencegah daripada Sunburn:

 

  1. ELakkan berada di Kawasan Panas Terik

>>>  MAtahari terik biasanya pada jam 10pagi hingga 4 petang. Elakkan daripada di kawasan yang panas terik. Sekiranya tidak mampu, cari kawasan yang agak teduh.

 

2. Pakaian yang Sesuai

>>>  MEmakai topi yang sesuai, baju lengan panjang dan seluar panjang, cermin mata penghalang UV.

 

3. Memakai Pelindung UV

>>> GUnakan pelindung UV sekurang-kurang yang mengandungi SPF 30 dan pastikan ia dapat menghalang UVA dan UVB. Bukan salah satu daripadanya ya.

>>> PAkai 30 minit sebelum keluar dari rumah.

>>> Walaupun tak keluar dari rumah, UV protector juga perlu dipakai semasa berada di dalam rumah.

 

 

KEsan sunburn ni nak hilang mengambil masa yang agak lama. Paling cepat dalam 2 minggu. Kulit akan menggelupas. Masa tu terasa pedihnya la kan. Kulit pun jadi lebih gelap masa kena sunburn tu.

 

Tapi part yang paling tak best adalah KULIT MENGGELUPAS. Kalau perempuan yang jenis naked face je time keluar OK lagi, tapi kalau jenis yang berhias, make up tu disaster la sikit. Bila kulit menggelupas, Sangat tidak sesuai untuk pakai foundation dan bedak. Kerana, ia akan menyebabkan kulit muka menajdi bercapuk.

 

Salah satu cara untuk hilangkan sunburn dengan cepat adalah dengan menggunakan YOUTH. Tapi sebolehnya, kita boleh elakkan daripada sunburn dengan memakai YOUTH juga. Kalau dah nak kena sunburn walaupun dah pakai SPF 30 pun, mari kita hilangkan sunburn yang tidak menyelesakan ini dengan YOUTH.

 

 

Apa yang ada dalam SET YOUTH ini?

 

Luminous Gel Oil Cleanser

Perfecting Skin Toner

Youth Activating Serum

Age Defense Moisturizer – SPF 50

Advance Renewal Night Cream – Light

Radiance C&E

 

 

KLIK SINI untuk baca kandungan dalam setiap produk YOUTH.

 

Testimoni menggunakan YOUTH SKincare untuk menghilangkan sunburn dalam masa 7 hari.

 

 

Tengok TEstimoni Bergambar di bahagian atas ini.

 

Kulit muka yang sunburn menjadi lebih cerah dalam masa 7 hari. Muka kemerahan dan ‘hangus terbakar’ menjadi lebih cerah. Jeragat semakin kurang. Kulit muka menjadi semakin tegang umpama disuntik botox. Jerawat pasir semakin hilang. Kulit menjadi kurang berminyak

 

 

Akak ini baru sahaja menggunakan Youth SKincare selama 7 hari dan kesannya adalah sangat mantap. Bayangkan kalau anda menggunakan selama 2-3 bulan. Mesti la lagi power kan?

 

KLIK SINI  untuk TESTIMONI PARUT JERAWAT BERLUBANG dengan YOUTH

LAgi testimoni untuk PARUT JERAWAT BERLUBANG pada MUKA LELAKI

 

Jangan tunggu lama-lama untuk dapatkan satu set YOUTH SKINCARE untuk anda. Produk ni memang sangat membantu masalah kulit muka anda. Tak kira masalah apa pun. Ia sangat sesuai sama ada anda jenis kulit berminyak atau kulit muka kering.

 

Untuk dapatkan YOUTH SKINCARE anda, boleh hubungi saya pengedar Shaklee Jalan Kebun –  Shah ALam:

 

Hanim Ismail

ID : 921943

SMS /  WhatsApp : 017 975 2684

COD ARea : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Bukit Rimau, BErjaya Park, Kampung Lombong, Bandar RImbayu

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh dilakukan dengan menggunakan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.

 

Atau anda boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon ORDER NOW di bawah

 

 

 

Untuk mendapatkan Penjimatan sehingga 20%, anda boleh hubungi saya untuk menjadi ahli secara PERCUMA dengan pembelian satu SET YOUTH SKINCARE.

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge