Tanda-Tanda Yang Menunjukkan Anda Wajib Detoks Badan

Sharing is caring!

Apakah makna detoks? Maksud ringkas detoks adalah pembersihan tubuh supaya kita rasa lebih sihat. Maksud sebenar detoks adalah; MEMBUANG RACUN DAN KESEMUA YANG TIDAK BAIK DARIPADA SISTEM TUBUH BADAN KITA.

 

Apakah perkara yang tidak baik itu?

 

PEMAKANAN

Salah satunya adalah daripada pemakanan kita. Terutama rakyat Malaysia yang suka makanan berminyak, bergoreng dan juga jajan dan tak lupa juga fast food yang mempunyai banyak transfat. Ini baru sedikit sebahagian daripada punca kita perlu detoks badan kita. Berbeza dengan zaman mak ayah kita yang banyak mengamalkan pemakanan ulam-ulaman serta sayuran yang ditanam sendiri. Kita pula sekarang banyak membeli sayuran yang disembur dengan racun untuk menjaga kualiti sayuran dan buahan itu.

 

 

Sekiranya anda gemar mengambil makanan atau minuman yang manis, BERHENTI lah, kerana ia hanya akan merosakkan badan anda. Detoks badan anda untuk menghilangkan rasa craving makanan/minuman manis tersebut.

 

PERSEKITARAN

 

Persekitaran sekarang ini dianggap tidak begitu bersih dengan pencemaran udara daripada kenderaan yang saban hari makin penuh di jalanan. Begitu juga dengan pencemaran daripada asap kilang. Namun, yang paling membimbangkan sekarang adalah persekitaran kita yang berada di sekitar orang yang merokok.

 

 

Perokok pasif itu, kita yang menghidu asap daripada perokok sangat berpotensi untuk mendapat penyakit. Sebab itu lah, kita lihat, sekarang ramai bayi dan kanak-kanak menghadapi penyakit pneumonia atau radang paru-paru. Orang dewasa juga tidak ketinggalan dalam menghadapi penyakit ini juga.

 

 

SISTEM BADAN

 

Sekiranya anda sentiasa mengalami masalah sembelit atau sukar untuk membuang air besar, anda mempunyai sebab yang kukuh untuk melakukan detoks badan anda. Ini kerana, sekiranya anda kerap mengalami masalah sembelit, ini akan memberikan masalah yang lebih teruk kepada usus anda seperti ulser dan kanser usus. Usus yang tidak sihat akan memberikan masalah yang teruk kepada anda di kemudian hari. Kesihatan kita bermula daripada usus yang sihat.

 

 

Selain itu, anda sentiasa berasa perut kembung, ketidakhadaman dan perut berangin. Ini adalah contoh usus yang tidak sihat.

 

 

PENAT

 

Anda sentiasa berasa penat, walaupun baru melakukan kerja. Dengan tidur yang tidak cukup, anda akan menjadi kurang bertenaga. Dan ini akan menyebabkan anda menjadi kurang tumpuan dan merasa terganggu serta kemurungan.

 

KULIT KERING

 

Kulit kering dan kusam juga menunjukkan anda perlu detoks badan anda. Sekiranya kulit muka anda dipenuhi dengan jerawat yang tidak surut-surut, jelaslah bahawa terdapat banyak toksin dalam badan anda yang tidak dapat dikeluarkan. Bagaimana untuk keluarkan toksin?

 

Salah satunya dengan berpeluh. Tetapi, sekiranya anda bekerja di dalam pejabat 8-5 petang, anda tidak akan berpeluh dan toksin akan berada dalam badan anda.

SAkit kepala serta migrain juga menjadi salah satu tanda anda memerlukan detoks.

 

 

TANDA-TANDA ANDA WAJIB DETOKS BADAN

 

 

Untuk dapatkan vitamin untuk Set Detoks anda, boleh hubungi saya; pengedar Shaklee Shah Alam- Jalan Kebun:

 

Hanim Ismail

ID : 921943

SMS / WhatsApp : 017 975 2684

COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit RImau, Bandar Rimbayu, Bandar Putera 2, Kampung Lombong, Berjaya Park

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX

 

atau anda boleh membuat pembelian secara online. KLIK icon ORDER NOW di BAWAH:

 

Sharing is caring!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge