Apakah Kelebihan ESP berbanding Protein Soya Lain?

Protein adalah salah satu nutrisi yang penting untuk badan kita. Ia seperti blok atau batu-bata untuk menbina rumah kita. Kita perlukan protein untuk membina otot, tendon, organ dan kulit. Selain itu, protein juga diperlukan untuk menghasilkan enzim, hormon, neurotransmitter dan pelbagai molekul kecil yang mempunyai pelbagai fungsi. BAgaimana pula dengan Kandungan protein soya ESP yang …

11 Faktor Yang Merosakkan Buah Pinggang dan Ramai Yang Buat Tanpa Sedar Kesannya

Kebelakangan ni, kita selalu je dengar ramai yang kena penyakit buah pinggang. Baru berusia 30 an, tapi buah pinggang dah rosak. Tapi kenapa? ZAman dulu, sakit buah pinggang ni biasanya menjengah bila dah berusia 50an, tapi sekarang, muda-muda dah dapat sakit buah pinggang. Ada 11 Faktor Yang Merosakkan Buah Pinggang. yang Kita sendiri buat tanpa …

Apa Keistimewaan GLA COMPLEX berbanding dengan EPO biasa?

GLA COMPLEX iaitu nama panjangnya Gamma Linolenic Acid adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk menghasilkan prostaglandin iaitu bahan yang membantu mengawal atur segala proses dalam tubuh. Apa Keistimewaan GLA COmplex berbanding dengan EPO (Evening Primrose Oil) yang biasa? Ia diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen …

Testimoni Hilang Parut Jerawat dengan Supplemen

Dah makin ramai kastemer yang mencari-cari supplement untuk merawat sel-sel yang rosak. Yupp..sel yang rosak kat dalam tu menjadi penyebab kulit muka naik jerawat. Toksin banyak, Sel yang tidak sihat, habuk debu yang menjadi penyebab jerawat timbul. SAya nak share testimoni yang menggunakan supplement atau vitamin dan juga skincare yang digunakan untuk merawat parut jerawat …

Koleksi Testimonial Supplemen Vivix Shaklee

Salah satu supplemen yang dikeluarkan oleh SHaklee yang menjadi FAVORITE orang kita adalah VIVIX. Ia merupakan satu campuran proprietari saintifik termaju yang berasaskan anggur muscadine. Anggur muscadine adalah buah-buahan semulajadi yang paling sukar diperolehi dan paling power. Vivix adalah minuman botani yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk: Ekstrak Polygonum Cuspidatum Anggur Muscadine Elderberry Eropah …

Apa Itu Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome?

Sebelum ni saya ada tunjukkan statistik pesakit buah pinggang yang angkanya agak menggerunkan. Dan Malaysia pula tercatat sebagai negara yang mempunyai paling ramai pesakit buah pinggang. Dan kebanyakkan daripada pesakit perlu melalukan dialisis seumur hidup. Tapi, insya Allah ada cara untuk mengurangkan protein dalam urin akibat penapis buah pinggang bocor. Masalah penapis buah pinggang bocor …

Cara Atasi Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor, Tiada Lagi Protein Berlebihan dalam Urin

Sebelum ni saya dah cerita apa itu masalah penapis buah pinggang bocor atau nama sains nya adalah Nephrotic Syndrome. Ia adalah satu keadaan di mana buah pinggang kita yang tersangat mahal dan banyak fungsi ni tidak dapat menjalankan fungsi dengan terbaik. Ia menyebabkan protein yang berlebihan berada di dalam urin. Anda boleh baca berkenaan Nephrotic …

Cara Mudah Atasi Masalah Semput Semasa Mengandung

Mommies ada sejarah masalah semput ketika mengandung? Macam mana mommies buat untuk hilangkan masalah semput ni? Semput atau lelah atau asthma ni boleh juga dikategorikan kepada penyakit keturunan. MAcam mana cara mudah untuk atasi masalah semput semasa mengandung. Semput atau lelah atau asthma ni kebanyakkan menyerang dengan teruk masa kita mengandung, Terutama jika kita memang …

Pengedar Shaklee Kota Bharu, Kelantan

Assalamualaikum… Sekiranya anda ingin mendapatkan produk Shaklee di kawasan KOTA BHARU, Kelantan, anda boleh menghubungi beliau. Segala info dan ilmu mengenai produk Shaklee boleh diberikan oleh beliau.  FB: Cik Juju SMS / WhatsApp : 017 933 0139 COD Area : Kota Bharu, Kubang Kerian, Machang, Pengkalan Chepa Segala info berkaitan produk Shaklee boleh diperolehi daripada …